Arkivbild: Mikey LennartssonMaria Blohm i baktagen.
Arkivbild: Mikey Lennartsson
Maria Blohm i baktagen.

Långjäst i Marias nya bakbok

Stora mellby

Stora Mellby-bon Maria Blohm är aktuell med ännu en bakbok – Långjäst och lättbakat.

Du behöver inte stiga upp klockan fyra på morgonen för att få njuta av doften och smaken av nybakade bröd till frukost.

I Maria Blohms andra egna bok Långjäst och lättbakat låter hon läsaren ta del av baktekniker och recept på bröddeg och bulldeg som sköter sig själva. Ett exempel är att baka ut brödet till limpor på kvällen, låta det jäsa över natten och skjutsa in det i ugnen på morgonen.

Bättre med långjäst

– Det är lättare att tillgodogöra sig ett bröd som är långjäst, och det smakar mer än om man bakar med kort jäsning eftersom smakerna utvecklas över tid. Dessutom kan man ha otur med snabba jäsningar då för mycket jäst kan ge en bismak, vilket jag tror många har varit med om, säger Maria.

Maria Blohm har varit en produktiv bakboksförfattare, som innan utgivningarna av de två egna böckerna även gett ut en rad böcker om glutenfri bakning tillsammans med Jessica Frej.

– Man får ju idéer hela tiden, men jag vill inte ge ut en bok som redan finns. Nu har jag börjat plugga, så jag känner att jag kanske väntar lite med nästa bok. Men jag kommer nog fortsätta göra böcker ett tag till, säger Maria Blohm.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher