HK Malmös Adam Lönn var tungan på vågen när skåningarna vann den tredje kvartsfinalen.Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN
HK Malmös Adam Lönn var tungan på vågen när skåningarna vann den tredje kvartsfinalen.Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Malmö bet ifrån på hemmaplan

Handboll

Det blir en fjärde kvartsfinal mellan Alingsås och Malmö.
Hemma i Baltiska Hallen visade skåningarna att man inte gett upp än, med en överlägsen seger 26–20.

AHK hade chansen att stänga kvartsfinalen redan i den tredje matchen mot Malmö, men hemmalaget satte in en fot i dörröppningen och höll dörren öppen för en match till.

Man var helt enkelt bättre i det mesta på torsdagskvällen och vann lika rättvist som komfortabelt.

Förstärkta med Adam Lönn som lite överraskande gjorde comeback från skadeuppehållet hittade Malmö en dimension till i sitt spel, medan AHK tappade ett par dimensioner i sitt.

– Det är klart att vi inte trodde att Lönn skulle spela även om han var med på uppvärmningen. Vi har inte lagt någon taktik på honom eftersom vi inte trodde det, men samtidigt har vi mött Adam Lönn massa gånger förut och vi borde kunnat hantera det bättre. Malmö får energi av Lönn och hans insats skapar ett nytt tryck mot vårt försvar, säger Mikael Franzén.

Det var jämnt fram till 5–5 från Jesper Konradsson men sedan började Malmö dra ifrån. En anledning var att man helt enkelt höjde sig ett par nivåer från de två första kvartsfinalerna, men en annan var ett frapperande stressigt offensivt spel från AHK.

Första halvlek strösslade man med tekniska fel till höger och vänster samtidigt som man såg direkt skrämda ut så fort en Malmö-spelare klev upp ett par steg i sitt försvarsspel. Det hjälpte inte ens att Malmö spenderade en hel del tid på botbänken, Alingsås fick inte till det ändå.

– Dom är hetare än oss trots att dom tar en massa utvisningar. Där får vi inte till det och det kommer ett antal tekniska fel i övertalsspelet, det gör att Malmö kan fortsätta ta utvisningar eftersom vi ändå inte utnyttjar det. Vi ska absolut straffa dom bättre än vad vi gör och matchen går lite grann där, säger AHK-tränaren.

Inledningen på andra halvlek var lovande för Alingsås som var framme i tre måls underläge när Fredrik Teern gjorde 14–11. Men då kom även Linus Persson igång i Malmö och ökade på ledningen igen.

Mot slutet var det mer eller mindre en desperat spelande Jesper Konradsson ensam mot HK Malmö och ”Konny” gav ett visst hopp till de tillresta AHK-fansen när han låg bakom fyra raka mål till 21–16.

AHK var så nära som 23–19 med fyra minuter kvar, men det sista lilla rycket var helt förgäves. Malmö vann hur klart som helst och nu är det återigen upp till bevis för Alingsås i tisdagens fjärde kvartsfinal, då i Estrad Alingsås.

– Tycker ändå vi gör en rejäl uppryckning i andra och hittar mer rätt där. Vi såg pigga ut med bra kräm i benen och har inget att skylla på, mer än att Malmö straffar oss i vårt övertalsspel. I slutändan är Malmö ett bättre lag än oss idag och vi får komma igen på tisdag.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher