Strömmen åter efter avbrott

ALINGSÅS

Felet på elnätet som ledde till ett större strömavbrott i Alingsås är nu åtgärdat.

Avbrottet drabbade boende i Lövekulle, Skår, Bryngenäs, området runt Näsetvägen och Semestervägen.

Alingsås Energi skrev strax före kl 14:00, på måndagen, följande på sin hemsida:

”Vi har nu 2 kända kabelfel på två håll vilket medför att 9 elstationer för närvarande är spänningslösa. Vi arbetar så fort vi kan för att avhjälpa felen men vi befarar att det kan ta några timmar att få strömmen tillbaka till samtliga kunder.”

– Det är ett fel som skapat ytterligare ett. Än så länge håller vi på med felsökning. Det är svårt att svara mer just nu då vi står mitt uppe i det, sa Stefan Börjesjö, affärsområdeschef för elnät och tjänster, kort efter att felet uppdagats.

AT hör av sig till Börjesjö vid 15:30 tiden och får en uppdatering av läget:

– Huvudproblemet är en kabel som är sönderborrad på grund av ett byggnadsarbete i Västra Bodarna. Sedan har vi fått ett litet följdproblem med en brytare vid en transformatorstation ute vid småbåtshamnen. Därför har vi tyvärr inte lyckats göra en driftsomläggning, säger Börjesjö.

 

Vid 20-tiden hade samtliga drabbade områden fått tillbaka strömmen. Sammanlagt 190 hushåll påverkades av avbrottet.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher