Foto: BOSSE ÅSTRÖM

Johansson slutar efter säsongen

Handboll

Pontus Johansson kom till Alingsås HK som 16-åring. Men efter slutspelet är karriären över.
– Det känns skönt att ha tagit beslutet, säger 27-åringen.

Redan när AT-sporten pratade med Pontus Johansson tidigare i år, antydde vänsternian att karriären var på väg mot sitt slut.
Nu är det ett faktum.
– Tankarna på att sluta har funnits där rätt länge och det var någonstans i höstas jag tog beslutet kan man säga. Det är klart, ena stunden funderar man om man verkligen bestämt sig, i andra inte. Men jag informerade AHK i januari och har inte ångrat mig än, säger Johansson.

Anledningen till beslutet stavas, tyvärr, skador.
– Så enkelt är det. Det är klart att det kanske hade gått att kämpa sig tillbaka men jag vill inte hålla på och kippa efter luft hela tiden så nu kändes det rätt lägligt. I höstas blev det mer verkligt, knäet krånglade hela tiden och det blir jävligt svårt när man inte kan träna på samma villkor som alla andra i laget. Får man aldrig ge 100 procent är det svårt att ta ett steg till, som ändå är vad man vill som handbollsspelare.

Läs en längre intervju med Johansson i torsdagens AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.