Margaretha Yngvesson, till vänster, och Karin Blomstrand, Munkedal, fick var sin silverbrosch. Här tillsammans med Robert Svensson, ordförande i Hushållningssällskapet Väst.

Prisad för sitt engagemang

Herrljunga

Margaretha Yngvesson har brunnit för landsbygden i över 40 år. Nu har hon tilldelats en silverbrosch för sina insatser.
– Det finns de som är mer värda den, säger hon blygsamt.

Ja, Herrljungabon Margaretha Yngvesson verkar inte vara den som skrävlar om sina egna insatser. Men uppenbarligen har hon gjort en hel del för landsbygden, både som medlem i Hushållningssällskapet och som kommun- och regionpolitiker.

Ända sedan hon gifte sig med en lantbrukare och flyttade ut på landet 1975 har landsbygdsfrågorna legat Margaretha varmt om hjärtat. Det är också anledningen till hennes mångåriga engagemang i Hushållningssällskapet.

– Det är ju en organisation som jobbar på bred front när det gäller landsbygdsfrågor. Jag har väl varit med och tagit en del bra beslut där, säger Margaretha.

I samband med Hushållningssällskapet Västs årsstämma häromveckan till­delades hon silverbroschen. En utmärkelse till kvinnor som verkar för landsbygden.

Vad tänkte du när du fick reda på det?
– ”Nej, inte jag!”

Va, blev du inte glad?
– Jo, men det finns de som är mer värda den, tycker jag. Men visst var det roligt och trevligt. Det är ett smycke som man kan bära antingen som brosch eller halsband. Jättesöt är den.

Vilken är den viktigaste landsbygdsfrågan just nu, enligt dig?
– Att det ska vara bra villkor även för oss som bor på landet. Det här med bensinskatten är ju till exempel en aktuell fråga. Den får inte höjas för mycket. Vi på landet är beroende av bil och det krävs transporter även inom lantbruket.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.