Foto: MIKAEL SVENSSON
Foto: MIKAEL SVENSSON

Rättvis GBK-seger i premiären

Fotboll

Gerdsken fick en bra start på division III-äventyret. Mot Hestrafors på hemmaplan blev det seger med 1–0 (1–0). – Oerhört skönt med en trepoängare i första matchen, säger nyttige mittbacken Joel Hallenbert. 

Till en början syntes det att det var en hel del premiärnerver inblandade. Efter hand tog dock hemmalaget tag i taktpinnen, och var klart mer konstruktiva i spelet med boll. Man vaskade också fram ett par chanser utan att lyckas förvalta dem. 

Mot slutet av halvleken tvingades kaptenen Jacob Borg lämna planen skadad, och in i hans ställe kom Adam Kjellson. 

Ett byte som skulle visa sig bli en liten injektion för GBK. Nämnde Kjellson kunde sånär ge hemmalaget ledningen efter 40 minuter, men hans volleyskott missade målet med liten marginal. Bara två minuter kom dock ledningsmålet när Berat Berisha prickade in 1–0 med pannan. Passningsläggare var Elvir Ramadani. 

Lyckan för målskytten blev emellertid kortvarig. Bara minuten efter målet fick han syna det röda kortet efter en satsning som domaren bedömde som vårdslös.

I andra halvlek förväntade nog sig många en tung Hestrafors-offensiv, men så blev det inte även om man ägde en del boll.

Frejdige Fredrik Johansson var på vippen att öka på hemmalagets ledning efter bara ett par minuter, men gästernas keeper räddade ”Fronkens” avslut från nära håll.

Chanserna för Hestrafors var inte många, och den första riktiga möjligheten i matchen kom efter 50 minuter när en bortaspelare sköt över i bra läge. Kvarten senare tvingades Erik Andersson till en bra räddning på ett stenhårt skott från långt håll. 

I den andra ändan av planen skapade Gerdsken lägen för 2–0, och borde avgjort matchen på någon av de möjligheter man skapade.

Hestrafors fick en sista möjlighet på tilläggstid, men rejäle mittbacken Conny Karlssons skott täcktes undan av en viss Joel Hallenbert:

– Det var små marginaler där och jag täckte skottet i sista sekund, säger Joel med ett skratt. 

– Totalt sett var det en rättvis seger, och det betyder mycket för moralen i gruppen att börja med en trepoängare, fortsätter han. 

Smolk i glädjebägaren för GBK var att Jacob Borg, Elvir Ramadani och Kristofer Profozic alla fick lämna planen skadade. 

Fler kommentarer i lördags-AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher