Foto: Katrin Niklasson
TÄVLINGSKLAR. Riccardo Birghillotti, som driver Da Riccardo i Alingsås, satsar på en plats i pizza-VM.
Foto: Katrin Niklasson
TÄVLINGSKLAR. Riccardo Birghillotti, som driver Da Riccardo i Alingsås, satsar på en plats i pizza-VM.

Riccardo hoppas på pizza-VM

Alingsås

Alingsåsaren Riccardo Birghillotti, som driver Da Riccardo, tävlar i den tredje deltävlingen av Pizza Master Cup, som arrangeras i Göteborg på lördag.
Vinner han får han äran att göra upp om den åtråvärda titeln världens bästa pizzabagare i pizzans hemland Italien.

Riccardo Birghillotti är en av 18 tävlande i den tredje deltävlingen av Pizza Master Cup, som arrangeras på Vin & Deli på Svenska mässan till helgen.

– Jag fick tipset om tävlingen på Facebook från en person jag misstänker har ätit min pizza, säger Riccardo.

Två deltävlingar har redan ägt rum, i Malmö och Stockholm. Vinnaren i varje deltävling reser till Parma i maj för att tävla i finalen i det officiella pizzabaknings-världsmästerskapet. Juryn, som består av framstående pizzabagare och experter, bedömer deltagarnas pizzor efter smak, utseende, kreativitet och utförande.

– Det blir nog så att jag kör en vit pizza, pizza bianca, säger Riccardo, som inte ser sig själv som en pizzabagare i första hand.

– Jag är kock i botten, men jag kan pizza. Det är det folk kommer till mig för, pastan och pizzan. Jag har den bästa italienska pizzan i stan. Jag jobbar med bra råvaror.

Vad tror du om dina chanser i tävlingen?
– Jag satsar på att vinna, och tror jag har en rätt bra chans!

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher