Foto: MIKEY LENNARTSSON
Peo Häggström.

”Skönt att komma igång nu”

Fotboll

Idag skriver Vårgårda IK klubbhistoria, då man för första gången ska spela division II- fotboll.
Tränare Peo Häggström är fokuserad och laddad inför uppgiften.

Dagen innan premiären mot Lidköpings FK tar AT-sporten pulsen på Peo Häggström.
– Framför allt ska det bli väldigt skönt att komma igång nu. Man undrar såklart alltid var vi står som lag och om vi kan fortsätta det fina spelet vi haft på konstgräs även på vanligt gräs. Det är sådana funderingar man har nu, menar Häggström.

Ni måste vara nöjda med er försäsong?
– Vi är jättenöjda, speciellt med prestationerna som sådana. På försäsongen kan man lätt få en felaktig bild bara resultaten går med en men vi har också presterat väldigt bra. Sedan ska vi få ut det i början av den riktiga säsongen också, det är en annan femma. Men självförtroendet har vi verkligen och vi är inte på något vis slagna på förhand. Det finns goda möjligheter till en bra säsong.

Vad i era prestationer är du mest nöjd med?
– Defensiven framför allt, dels i uppställt spel men även i det som kallas def-off, hur man ställer om och hittar sina positioner när man tappar boll. Där har killarna varit väldigt lyhörda. Sedan har vi såklart en stor kreativitet i vårt anfallsspel med spelare som både kan avsluta och stå för assist.

Vad oroar du dig mest för inför säsongen?
– Ser man bara till premiärmatchen är det att vi ska få lite stela ben och bli nervösa. Men överlag sett till säsongen i helhet så tänker vi mycket på belastningen på spelarna. Det kommer bli oerhört viktigt för oss att vi lyckas där. Det är något som jag och Stefan (Strind) kommer lägga mycket fokus på.

Serien känns väldigt stark med flera lag om budet i toppen, håller du med?
– Absolut, speciellt övre halvan. Samtidigt är det också många tuffa derbyn i serien och det kan nog gynna oss, lagen kommer plocka poäng av varandra där tror jag.

Vad har ni satt för målsättning?
– Vi följer den planen vi pratat om, där vi första året ska etablera oss som ett division II-lag och andra året vara ett topplag. Jag vet att många pratar om att vi har kompetens för mer än så redan i år men jag tänker inte på det sättet riktigt.

Hur ser skadeläget ut?
– Mohammed Abdulrahman tränade faktiskt med oss igår (torsdag) men vi avviker inte från planen utan låter honom vila och vara fräsch inför hemmamatchen mot Trollhättan.
– Sedan var olyckan framme i onsdags när Isak Spanedal drog axeln ur led. Det handlar nog om tre veckor innan han kan vara i spel igen. Jag lider verkligen med Isak som varit bra under försäsongen.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.