Foto: JÖRGEN BJÖRME

Solid defensiv bakom VIK-seger

Fotboll

Vårgårda hittar allt mer rätt i division II-spelet och det är mycket tack vare ett stabilt försvarsspel.
I 1–0-segern mot IFK Uddevalla låg defensiven återigen bakom poäng.

Vårgårda har två raka segrar i division II och på de två matcherna har man inte släppt in något mål.

Mot IFK Uddevalla fick Niklas Eriksson återigen hålla nollan med ett stabilt försvarande lag framför sig.

– Vi har mött mycket långtjongande nu och det är rätt jobbigt att möta, det blir mycket fysiskt spel och det är så otroligt skönt att se att vi återigen klarar av att hantera det på ett bra sätt, sa en överlycklig Peo Häggström efter segern.

– Tycker ändå vi skapar rätt mycket idag och ska göra ett par mål till. Vi ska ha en straff till efter den vi fick men det är enbart kompensation från domaren som gör att vi inte får den.

Straffen som Häggström pratar om avgjorde matchen. Gästernas målvakt Besarion Kodalaev gav Joakim Berg en helt onödig, hård tryckare i ryggen när målvakten skulle spela upp bollen och därmed kunde inte domare Albert Mustafa göra annat än att blåsa straff.

I minut 61 bankade Daniel Olafsson in straffen som betydde 1–0.

– Stundtals spelar vi också bättre än Uddevalla och det var kul att se, säger Peo Häggström.

Albinot Rexhepi var återigen glödhet framför mål men hade inte centimetrarna på sin sida när chanserna dök upp. Tyvärr för Vårgårdas räkning fick Rexhepis anfallskollega Mohammed Abdulrahman kliva av tidigt i första halvlek.

– Det är en bristning i baksida lår tyvärr. Jag lider verkligen med ”Mommo”, han var otroligt ledsen efteråt. Nu får han börja om igen, säger Peo Häggström.

Mot slutet öste Uddevalla på med allt man hade, satte upp tre man på topp och skyfflade in bollar mot Vårgårdas straffområde. Men VIK klarade av allt.

– Precis som mot Skoftebyn i slutet satte vi ner David Lager längre ner i banan och körde 4-1-4-1 i slutet, det gav resultat då och gjorde det nu med.

Bäst på plan var också en försvarare, Dardan Ibishi, som var lika brytningssäker som anfallsvillig.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.