Foto: Privat
Linnea Sjödin vann i fjol Adeccos tävling om en månads vikariat som koncernchef för Adecco.

Sommarjobbet öppnade nya dörrar

Alingsås

Förra året kammade Linnea Sjödin från Alingsås hem sommarjobbet som koncernchef och vd för Adecco med 100 000 kronor i lön. Hon imponerade på ledningsgruppen och har sedan vikariatet som koncernchef fortsatt arbeta inom företaget.

Försommaren 2016 berättade AT att den då 23-åriga Linnea Sjödin från Alingsås var en av åtta studenter, av hela 7 100 sökande, som kommit till final i jakten på det eftertraktade sommarjobbet som bemannings- och rekryteringsföretaget Adeccos koncernchef och vd.

I augusti var det dags för henne att gå in i sin nya roll.

– Jag fick en introduktion i början av sommaren, då vi åkte runt till flera olika Adeccokontor och jag var även med team Adecco i Almedalen. Jag kände tydligt redan från början att det fanns möjlighet att dela med mig av vad jag tyckte och tänkte, även om det var en månads vikariat. Jag var mån om att skaffa mig en helhetsbild under introduktionstiden, och jag kände mig rätt lugn när jag kom upp till Stockholm om skulle påbörja min månad, berättar Linnea, som vikarierade för den dåvarande koncernchefen Per-Arne Gulbrandsen.

Vikten av att vara trygg i sig själv i en ledarroll var något Linnea fick bekräftat under sin tid på en topposition.

– Jag fick höra att jag är väldigt trygg i mig själv, och det kommer man långt på. Man behöver vara en bra lyssnar och ska givetvis vara öppen för vad andra har att säga men det är viktigt att behålla sig själv och stå för det man tycker säger Linnea, och fortsätter:

–  Jag fick också bekräftat att det är viktigt att ställa frågor och inte sitta och nicka med på möten. Fråga direkt och fråga gärna flera gånger!

Två veckor in i perioden kom dock en efterträdade till Per-Arne Gulbrandsen in bilden – Jacob Lundberg. Han och Linnea fick bra kontakt och snart var hon erbjuden att fortsätta göra karriär inom koncernen.

– Det blev snabba ryck, jag var nere och vände i Alingsås i tre dagar innan jag åkte upp till Stockholm igen, säger Linnea.

– Det stående skämtet när jag fick frågan om att stanna i företaget var att de skulle bli tvungna att ta ner lönen lite grann, tillägger hon med ett skratt.

Linnea påbörjade sitt nya jobb som projektledare inom verksamhetsutveckling tidigt i höstas, och har varit kvar på den positionen sedan dess. Nu väntar dock nya utmaningar inom Adecco Group för Linnea.

– Jag har precis flyttat till Göteborg för en ny tjänst inom Adecco Group. Jag kommer att vara med att utveckla ett av våra nya varumärken Modis som fokuserar på tjänster inom IT & Engineering, ett uppdrag som känns helt rätt med tanke på att jag älskar att driva projekt. Det är också extra kul med tanke på min ingenjörsutbildning, säger hon.

FOTNOT: Linnea Sjödin kommer att gästblogga i AT första veckan i maj. Håll utkik!

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.