Arkivbild: Erik Tjus
SPÄNNANDE VANDRING. Det var många som gick deckarvandringarna förra året. Nu ges återigen chansen att följa med Moa och Måns på äventyr i Alingsås.

Start för säsongens deckarvandringar

Alingsås

Vid två tillfällen under påsklovet, på tisdag och onsdag, arrangeras barndeckarvandringar med Hemliga Klubben.
Sedan blir det vandringar hela sommarlovet och även på höstlovet.

– För vandringarna på påsklovet är det samma manus som förra sommaren, Fallet med den blå safiren. Men sommarlovets vandringar får ett nytt manus, berättar Susanne MacFie, författaren bakom böckerna om Hemliga Klubben.

– Deckarfallen som är på vandringarna är specialskrivna, men barnen känner igen de misstänkta karaktärerna och platserna från böckerna, tillägger MacFie.

Deckarvandringen startar på Torggatan, där Hemliga klubben har sitt högkvarter. Därefter får barnen följa med Moa och Måns på ett ungefär en timma långt äventyr bland stadens innergårdar och gränder där man letar ledtrådar och också får lära sig deras hemliga skriftspråk.

Förra året var det långt ifrån endast alingsåsare som gick vandringen.

– Det har kommit folk från alla möjliga ställen och olika länder. Deckarvandringarna har verkligen vuxit, det är roligt, säger Susanne MacFie.

Fotnot: I fredags släpptes en ny bok om Hemliga klubben. Läs om releasepartyt i lördagstidningen.

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.