Svidande förlust i premiären

Fotboll

 Vårgårdas premiärmatch i division II slutade med en svidande förlust.
Lidköpings FK vann med 1-0 trots att gästerna skapade lägen för att få minst en poäng med sig.

Det var såklart rejält besvikna miner i VIK-lägret efter premiärförlusten.

– Som det blev i andra halvlek ska vi ha minst en poäng med oss. Bollen studsar lite fel för oss mest hela tiden känns det som men det kanske är för att det är premiär och vi inte riktigt är där, menar mittfältskämpen Daniel Olafsson.

VIK började matchen som det bättre laget, där Jonas Aronsson skapade ett kanonläge redan efter några minuter. Men bollen ville inte in och snart började Lidköpings bollar bakom Vårgårdas backlinje bära frukt.

Efter dryga halvtimmen var det dags för det som skulle bli matchens enda mål. LFK:s Rasmus Arvidsson löpte sig ren till vänster och rullade retfullt enkelt in bollen under Niklas Eriksson.

Vårgårda spelade upp sig lite innan paus men ändå var det fördel LFK.

– Jag är inte alls nöjd med vår första halvlek. Vi kommer inte alls upp i nivå där, det är väl det klassiska att det är lite spänt och en studsig plan som vi har svårt att hantera, säger Peo Häggström.

Andra halvlek skulle bli desto bättre. Lidköping spelade allt mer på resultatet och lät Vårgårda äga nästan all boll. Chanserna kom också, som när Daniel Olafsson sköt en fin frispark i stolproten.

Strax därpå fick Karl-Anton Pettersson syna det röda kortet efter en spark på en motståndare, men VIK bara höjde sig trots en man mindre på banan.

– Trots Kalles utvisning gör vi det bra, vi höjer oss efter den och taggar till på något konstigt sätt efter den. Vi tycker vi är det bättre laget även i början av matchen men man måste vara på topp om man ska vinna matcher i den här serien, slår Daniel Olafsson fast.

En hårt krigande Albinot Rexhepi ensam på topp gjorde livet surt för LFK:s försvarslinje men hemmalaget hade sina farligheter, som när Niklas Eriksson fick sträcka ut med 25 minuter kvar.

Vårgårdas sista chans fick David Lager fem minuter in på övertid. Men hans nick gick strax utanför stolpen och VIK fick åka hem lottlösa till Tånga hed.

– Det här var inte vår dag, speciellt inte när chanserna kom. Dom var mer aggressiva än oss och på den här nivån, i premiärmatcher, måste chanserna sitta när dom kommer. Det var en tråkig inledning på serien, konstaterar en besviken Peo Häggström till sist.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.