FOTO: MIKAEL SVENSSON

VIK-poäng med mersmak

Fotboll

Vårgårda gjorde en riktig kämpainsats hemma mot FC Trollhättan och fick via ett självmål till 1–1 med sig en välförtjänt poäng.

Visst, det var ingen seger men minerna pekade betydligt mer uppåt i VIK-lägret efter kryss hemma mot seriefavoriten.

– Det var två fall framåt sedan Lidköping det här. Matchen är jämn men ska jag vara ärlig så tycker vi att vi har de hetaste chanserna i matchen, det är lite oflyt som gör att vi inte gör ett mål till. Men så är det, vi gör en bra prestation och känner igen oss själva igen, säger en nöjd Peo Häggström.

– Vi har snackat mycket om att vi vet vad vi kan spelmässigt och det viktigaste är att vi är aggressiva och ödmjuka. Idag är vi det också, det var kul att se.

Inför 560 åskådare, varav flera från Trollhättan, spelade Vårgårda helt jämnt med det tippade topplaget FCT. Två lag som ville lira fotboll trots en något gropig gräsmatta tog ofta ut varandra, men känslan i första halvlek var att gästerna hade något högre kvalitet i de avgörande passningarna.

Som när Fredrik Söderqvist efter en halvtimme gjorde 0–1 från nära håll, ett mål som föranleddes av en fin boll från vänster till höger och en frispelad målskytt.

Vårgårda svarade snabbt när Benjamin Hackers fräsande skott fick Filippos Sachsanidis att sträcka ut men FCT ledde i paus. Ledningen höll dock bara tio minuter av andra halvlek, sedan kom ett långt inkast från Albinot Rexhepi där en FCT-spelare styrde in kvitteringen i egen bur.

– Riktigt roligt att vi gör mål på en variant vi tränat på, menar Peo Häggström.

Perioden efter målet var Vårgårdas bästa under matchen och man skapade ett antal chanser för att ta ledningen, främst genom Albinot Rexhepi som var centimeter från att bli målskytt ett par gånger om.

Sista kvarten gick  båda lagen för seger och Trollhättans avslutande fem minuter fick VIK att svettas rejält. Men man red ut stormen och säkrade säsongens första poäng.

– Jag är väldigt nöjd med att vi är mer aggressiva över hela banan men också att vi vågar spela vårt egna spel. Vi har ett varierat anfallsspel och skapar mycket på flera håll.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.