Foto: PRIVAT
Poptonic består av alingsåsarna Thomas Liedström och Ninna Westerholm-Karlsson.
Foto: PRIVAT
Poptonic består av alingsåsarna Thomas Liedström och Ninna Westerholm-Karlsson.

Alingsåsduo i P4 Nästa

Alingsås

Poptonic, som består av alingsåsarna Thomas Liedström och Ninna Westerholm-Karlsson, tävlar i radio Sjuhärads version av P4 Nästa, med låten I union.

Bandnamnet Poptonic är en ordlek med Thomas Liedströms och Ninna Westerholm-Karlssons namn. Thomas Liedström beskriver Poptonic som ett band i bandet.

– Ninna och jag spelar redan i samma band, Liedström & Co. I höstas skrev jag en låt som jag testade på Ninna. Det lät så bra när vi framförde den ihop att vi bildade Poptonic.

Låten heter I union, och den fick Thomas inspirationen till när han tittade på de lokala nyheterna.

– Det var ett gulligt inslag från ett äldreboende, en 93-åring frågade chans på en 95-åring och fick ja. Det visade tydligt att det aldrig är för sent för kärlek.

Och nu ska duon alltså tävla i P4 Sjuhärads upplaga av P4 Nästa. Den regionala finalen äger rum den sjätte juli. De fem bidrag som tävlar valdes ut bland flera hundra sökanden, något som Thomas Liedström givetvis är både glad och stolt över.

– Det är jättespännande att få vara med och kul att få visa upp sina låtar. Sprida sin poesi om man säger så.

Kan du beskriva låten?
– Det är en regelrätt duett i den vanliga svenska poptraditionen.

Hur tror du att det kommer gå i tävlingen?
– Det är omöjligt att säga. Det är kul bara att ha blivit uttagen, att låten får uppmärksamhet och att man får visa upp vad man har skapat. Därefter får vi se.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher