”Är skarpa över hela linjen”

Handboll

Mikael Franzén har nått ännu en SM-final som tränare. När AT-sporten hittar honom sittandes på huk i Partille Arenas katakomber är han är glad, lättad och väldigt stolt.

-Vi är skarpa över hela linjen idag och killarnas fokus är imponerande. Vi börjar bra och får matchen dit vi vill. Vi gör mål på allt egentligen, förutom ”Flodis” (Andreas Flodman) som skjuter över. I takt med att vi är inne i ett gött flow, och dessutom vinner målvaktsmatchen överlägset, blir dom lite osäkra. En sån spelare som Bogojevic (William) träffar inte kryssribban och in idag, utan missar målet istället. Det är vårt försvarsspels förtjänst, berättar Franzén, och utvecklar vidare:

-Vi glider inte isär som vi gjorde sist vi var här och spelade och är mycket tajtare bakåt. Offensivt jobbar vi mycket med våra genombrott och får bra utdelning. Plus då att tålamodet är berömvärt. Vi arbetar lugnt och metodiskt.

Vad tycker du om Anders Alfredssons insats. Det såg ut som han aldrig gjort annat än spelat slutspelshandboll?

-Anders har sett äckligt bra ut på träningarna, och när Felix fick en smäll där i första halvlek gav jag honom chansen. Och den tog han verkligen, både framåt och bakåt. Det är mycket tack vare att våra spelare har såpass tydliga roller, och att alla vet vad dom ska göra. När Anders kommer in spelar Sävehof ett 5-1-försvar och det löser vi på ett riktigt bra sätt. Överlag är det extremt imponerande att se hur flera av spelarna kliver in på ovana positioner.

Enligt Kim Hermansson i AHK:s medicinska team var det en ren säkerhetsåtgärd att ta Felix Claar av banan.

_________________

En annan AHK:are som drog lite extra på smilbanden efter slutsignalen var Magnus Persson.

-Vi hade en, som vi såg det, bra möjlighet att gå till final idag. Det tryckte vi stenhårt på innan. Vi ville ta chansen när vi hade den helt enkelt, säger Persson, som var tillbaka i laget efter att ha missat match tre på grund av feber.

-För egen del har det varit ett jättekonstigt slutspel och det har varit frustrerande att stå vid sidan i omgångar. Samtidigt vet man om att det alltid finns någon som kan gå in och ta jobbet åt en. Det är en skön känsla att ha med sig, även om man såklart själv vill vara med och bidra.

Hur ser du på matchen?

-Dom får stånga sig trötta mot vårt försvar, och vi får utdelning på allt som det känns före paus och även efter densamma. Över 60 minuter är vi det klart bättre laget ikväll. 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher