Bergendahl: ”Vi skulle bara vinna”

Handboll

Oscar Bergendahl var en av många AHK-spelare som gick i bräschen mot Sävehof. Och nu är han och laget i en ny SM-final. – Vi ska göra allt och lite till för att vinna säsongens sista match, säger han. 

– Vi fick fick igång vårt försvarsspel direkt och ”Rille” (Rickard Frisk) i målet tog det han skulle plus lite till. Den starten gav oss väldigt mycket luft under vingarna, säger Bergendahl. 

– Vi hade bestämt oss för att vinna den här matchen och ta oss till Malmö. Innan pratade vi om att det var vi som hade chansen att gå till final, och inte Sävehof. All tid vi har lagt ner på att titta på video och analysera gav verkligen resultat, fortsätter han. 

Vad säger du om dina lagkompisar?

– Som grupp är vi jävligt starka och alla som kommer in gör det ruskigt bra. Kolla bara på Anders (Alfredsson) som bombar in boll på boll. Han har sett het ut hela säsongen på träningarna så för mig var det ingen överraskning att han klev fram idag, säger Bergendahl. 

Hur firar du finalplatsen?

– Idag blir det inte mycket firande, men i helgen får vi nog hitta på något. Sen går vi på det igen på måndag (skratt).

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher