Blytung tredje finalförlust

Handboll

Tredje gången gillt? Nej inte för Alingsås HK.
IFK Kristianstad slog AHK för tredje SM-finalen i rad och man gjorde det med 25-31.

AHK fick precis en inledning på matchen som man absolut inte skulle få. Kristianstad tog snabbt ledningen med 3–0 innan Mikael Franzén tog en time out. Men blödningen fortsatte.

Det offensiva spelet gick i totalt baklås för Alingsås som blev uppkäkade av Nebojsa Simic till en början, samtidigt som Kristianstad kom till lägen från alla håll och kanter.

Ett bra inhopp av Anders Alfredsson skänkte lite hopp till AHK men det här var Kristianstads halvlek från början till slut.

En liten uppryckning mot slutet stoppade den värsta blödningen men Kristianstad hade ändå 18–11 i paus och därmed AHK i rejäl brygga.

I andra halvlek spottade man så småningom upp sig rejält och skapade nerv från ingenstans. Ledda av målglade Andreas Flodman och en allt bättre Rickard Frisk åt man upp underläget och snart var det bara tre mål fram till likaläge.

Men en utvisning på Oscar Bergendahl efter Andreas Flodmans 19–22 störde AHK:s rytm och man gick mållös under de kommande åtta minuterna.

Då passade Kristianstad på att gå ifrån på nytt och den här gången orkade Alingsås inte komma tillbaka. Distansen var för stor, Kristianstads momentum för starkt och uppförsbacken för brant.

Det blev till slut förlust igen, för tredje SM-finalen i rad mot skåningarna i orangea kläder.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.