FOTO: MIKAEL SVENSSON
FOTO: MIKAEL SVENSSON

Borg derbyhjälte för Gerdsken

Fotboll

Det blev Gerdsken som vann det första division III-derbyt.
Man tog sig samman efter en svag första halvlek på Brogårdsvallen och avgjorde på straff till 2–1 (1–1).

– Det här betyder såklart grymt mycket. Det var länge sedan Gerdsken spelade derbyn i trean så det betyder mycket även för folk runtomkring planen. Vi spelade för dom idag, så kändes det verkligen, säger Jacob Borg som med sin iskalla straff till 1–2 i början på andra blev hjälte för Gerdsken.
Men det var med andan i halsen som GBK tog de tre poängen. Derbyt inleddes fysiskt men slarvigt, innan det plötsligt exploderade med två kanonmål.
0–1 gjorde Elvir Ramadani på en läcker frispark i den tionde minuten och 1–1 satte Tobias Nordgren strax därpå sedan Anton Stenseke, första halvleks gigant, frispelat sin lagkamrat.
Efter det tog Holmalund över allt mer och skapade glödheta chanser som ingen i rött lyckades förvalta.

Nog borde Holmalund haft ledningen, eller kanske till och med avgjort i första halvlek. Men varken Sebastian Sannestål, Alfred Johansson eller Anton Stenseke kunde förvalta chanserna som dök upp.
Straffen som avgjorde var solklar, sedan pigge Gustav Blomgren i Gerdsken rivits omkull av Robert Kovacevic.
Exekutor Jacob Borg var sedan iskall från straffpunkten.
– Det är jag som lägger strafferna, åtminstone tills jag missar (skratt). Det kändes från början att den skulle sitta, menar Borg.
Gerdsken fick lite momentum av ledningen och lyfte upp spelet första 20 minuterna av andra halvlek.

Men sedan utvecklades derbyt till mer kamp än skönspel och även om Holmalund försökte pressa på, bland annat genom att flytta upp Sebastian Mårtensson till anfallet, så hittade man inte de där klara kvitteringschanserna.
– Vi var jävligt nöjda med första halvlek men i andra låser sig spelet lite och det blir mycket kamp. Det kunde slutat hur som helst. Straffen tycker jag inte påverkar egentligen, vi hade mycket tid på oss. Tyvärr kom vi inte till samma lägen i andra halvlek, säger Sebastian Mårtensson vars Holmalund nu får gräma sig ett tag och sedan komma igen.

Läs fler kommentarer i lördagens AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher