Foto: LEONORE NORDIN
Nöjda arrangörer. Jenny Nilsson, Viktoria Jansson, Malin Rosdahl, Birgitta Pettersson och Carina Johansson tyckte att det var en bra tillströmning av besökare.
Foto: LEONORE NORDIN
Nöjda arrangörer. Jenny Nilsson, Viktoria Jansson, Malin Rosdahl, Birgitta Pettersson och Carina Johansson tyckte att det var en bra tillströmning av besökare.

En fest för hela Noltorp

Alingsås

I torsdags inleddes Noltorpsfesten med öppet hus på Medpro vårdcentral och Familjecentralen. I dag, söndag, avslutas den.
– Det har varit en riktig anstormning sen vi öppnade, säger Jenny Nilsson, verksamhetschef på vårdcentralen.

Under Noltorpsfestens första dag var Medpro vårdcentral smyckad med ballonger och här och var bjöds på förfriskningar. Klockan 13 slogs portarna upp och redan under den första halvtimmen hade 50 personer passat på att kolla sina leverfläckar i den öppna prickmottagningen.

– Det är urhäftigt att se vilken uppslutning det är. Det har bara gått en halvtimme ännu, så det lär väl dyka upp några hundra under dagen, säger Jenny Nilsson.

Förutom att kontrollera sin hud efter eventuellt farliga förändringar kunde besökarna bland annat titta på konst från olika föreningar, mäta sitt blodtryck och fika. De allra yngsta kunde få sitt gosedjur undersökt på det speciella nallesjukhus som anordnats dagen till ära. Carina Johansson och Birgitta Pettersson från Anhörigstödet var två av de utställare som fanns på plats.

– Vi är här för att visa de boende i stadsdelen vad vi har att erbjuda. Det finns mängder av anhöriga som vi inte når, och då är det här ett bra sätt att göra det, säger Carina Johansson.

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher