Foto: MIKAEL SVENSSON

Marcus Enström stal showen

Handboll

Han stal bollar, fixade straff och gjorde två viktiga mål i öppen kasse. Marcus Enström blev lite av hjälte i vad som kan ha varit hans sista föreställning i Estrad. Inte undra på att högersexan var ett enda stort leende efter 24–23 mot Sävehof.

 – När jag vaknade i morse tänkte jag att detta kan ju vara min sista match i den här grymma arenan inför våra fantastiska supportrar. Dom ger oss verkligen den extra energi som behövs för att vinna den här typen av matcher. Men när matchen var igång fanns inte dom tankarna. Oavsett var det ju en perfekt sista match att göra här i Estrad om vi nu avgör på onsdag, säger tremålsskytten efter dramat i Estrad.

Enström gjorde som sagt två påpassliga mål direkt på avkast när Sävehof-målet var tomt. Från mittcirkeln prickade han in såväl 20–17 som 23–20.

Två viktiga mål i ett läge där Sävehof jagade AHK som hungriga vargar.  

– Vi brukar ju trycka direkt, och dom bytte inte så jävla snabbt. Då var det bara att kasta. Det var väl ytterligare något läge där vi kunde gjort ett till, säger Enström. 

Matchen, som AHK hade ett bastant grepp om vid ledning 19–14 efter 16.19, blev till slut en riktig rysare.

– Dom tryckte hårt i andrafas och fick bra utdelning i spel sju mot sex.  Vi var helt klart pressade. Men vi hade lite marginaler med oss, speciellt där på slutet när dom träffade målramen. Samtidigt visste vi om att det skulle bli stenhårt i 60 minuter – och vi kämpade och slet även om spelet inte alltid stämde.  

Det sägs att du nu gjort klart med ny klubbadress, stämmer det?

– Jag har bestämt mig för Bjurslätt (skratt)… men vi får se om det blir i division 4 eller 5. Dom åkte ur fyran, men det kan eventuellt bli så att dom spelar kvar där. Jag har två barndomspolare där som jag lirade med i Tuve, och det ska bli jäkligt kul att spela med dom. Sen vilken position det blir får vi se. Men jag gissar att det blir på kanten. Det är nog minst skaderisk där, säger kantliraren och fyrar av ett stort leende.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.