• Foto: MIKEY LENNARTSSON
  • Foto: MIKEY LENNARTSSON
  • Foto: MIKEY LENNARTSSON
  • Foto: MIKEY LENNARTSSON
  • Foto: MIKEY LENNARTSSON

Fjärde raka finalen ett faktum

Handboll

Alingsås HK är klart för sin fjärde raka SM-final. Detta efter att man fullkomligt pulvriserat Sävehof med 33-27 i den fjärde semifinalen.

Bland många Alingsåshjältar stack en ut lite extra, då Anders Alfredsson klev fram ur en roll i skymundan och storspelade när det som bäst behövdes.
– Det är bara att gå ut och njuta av situationen. Det här är så långt från division I, som jag spelade förra säsongen, som man kan komma, sa en leende Alfredsson.
– Vi började riktigt starkt och fick bra träff på dom bakåt. Det syntes att vi spelade för en SM-final idag.
Är det ni som är bra eller dom som är sämre?
– Vi gör en klockren insats över hela banan tycker jag, och ger aldrig Sävehof chansen att ens komma nära.
Hade du kunnat drömma om det här för ett år sedan?
– Det hade jag såklart aldrig trott! Det här är nästan bättre än vad man kunnat drömma om.
Hur firar du?
– Genom att jogga ner och käka något gott, haha.

Alingsås tog hand om taktpinnen direkt i Partille Arena. Även om hemmalaget var med skapligt resultatmässigt till en början var det gästerna som styrde och ställde.

Efter att Andreas Flodman gjort 3–5 bytte Sävehof målvakt, ut med Per Sandström och in med Anton Hagvall. Det bytet hjälpte dock föga. Efter Sävehof-reducering 4–5 var det Alingsås för hela slanten. Frustrerade hemmatränaren Robert Wedberg försökte väcka sitt lag med en timeout vid ställningen 4–7 och matchklockan på 13.22, men den gav ingen effekt.

Åtminstone inte för Sävehof.

Alingsås ökade på sin ledning två gånger om innan hemmalaget lyckades hitta nätet igen. Ett rörligt AHK-försvar, uppbackat av en het Rickard Frisk mellan stolparna, såg till att Sävehof hade stora problem i offensiven.

Olle Forsell Schefverts reducering, 6-11, gav åtminstone lite energi till de svartgula hemmalirarna.
Men det var bara en tillfällig boost. 6–11 blev 7–14 och hemmaspelarna hängde med sina huvuden.
Inte ens en andra timeout från Robert Wedberg kunde vända på steken för hemmalaget mot ett AHK som fick träff på precis allt.

8–15 var ställningen i paus efter att Victor Fridén gjort halvlekens sista mål. Noterbart är att Sävehofs första målvaktsräddning kom efter drygt 23 minuter.

Då är det svårt att ge AHK en match.

Sävehof fick den start man behövde på andra halvlek när först Gzim Salihi och sedan Johan Fagerlund reducerade till 9-15 respektive 10-15.

Alingsås replik var dock obarmhärtig. Andreas Flodman och Jesper Konradsson (från linjen i spel sex mot fem) återställde ordningen.

Av bara farten satte Magnus Persson dit 10–18 och då stod matchklockan på 4.45.
Lite signifikativt för matchen som sådan var när AHK-kaptenen Max Darj kastade sig fram på Magnus Perssons skott-retur och boxade in 12–19.

Robert Wedberg gjorde ett sista försök att greppa det sista halmstrået efter 15.41 när han kastade in time out-kortet.
Problemet var bara att det stod 16–25 på resultattavlan.

Ackompanjerade av en högljudd bortaklack kunde Alingsås defilera mot segern och fjärde raka SM-finalen.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher