Foto: MIKEY LENNARTSSON

Franzén: ”De ger oss inte chansen”

Handboll

Återigen förlorade AHK en final mot Kristianstad och återigen förlorade man den under den första halvleken. Skåningarnas tidiga ledning i matchen blev alldeles för svår för AHK att plocka in. 

– Det är för lång uppförsbacke direkt mot ett såpass bra lag som Kristianstad. Jag kan inte säga mer än att det är rättvist, de pressar ner oss och ger oss inte chansen, säger tränare Mikael Franzén. 

Rycket som IFK Kristianstad gjorde, ledde till en ledning på sex bollar när den första halvleken var spelad och trots att även IFK brände lägen och kastade bort bollar, så fick AHK inte hål på en storspelande Nebosja Simic.

– Han är bra idag, men han är inte ”överjävlig”. Han gör några räddningar som är viktiga, men klart att hade vi fått hål på honom tidigare så vet man aldrig. Vi har inte den överdrivna respekten som vi hade förra året. 

AHK ryckte dock upp sig under halvekens sista period och var med bättre i finalen än fjolåret, men tankarna och rösterna på läktarna var såklart att det redan var avgjort i paus. 

Alingsås uppryckning i andra gav lite nerv i matchen och tack vare en stekhet Flodman var man bara tre bollar ifrån efter 42 minuters spel. Dock kunde Kristianstad ta tillbaka taktpinnen och med några jobbiga utvisningar för Alingsås blev det aldrig någon nerv i matchen. 

– Det är en jäkla skillnad att förbereda sig på video och sedan möta upp den fysiken som kommer. Vi har inte mött dom på länge, så vi har inte känt på dom. De började ju darra i andra halvlek och vi missade något bra läge, men det är iallafall en form av moral vi visar upp då. I slutändan blir det dock jobbigt att chansa mot ett lag mot Kristianstad. De är bättre än oss och vinner rättvist. 

Hur tung är förlusten?

 – Vi vill alltid vinna, så är det. Det är inte det roligaste att bli intervjuad bland massa glada motståndare. Samtidigt är vi här idag och tar upp kampen med dom och det ska vi fortsätta med, säger Franzén. 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.