FOTO: Fanny Olsson
Vårgårda kommun köper tennishallen av Vårgårda Tennisklubb, för att säkerställa skolidrott och avlasta trycket på sporthallen.
FOTO: Fanny Olsson
Vårgårda kommun köper tennishallen av Vårgårda Tennisklubb, för att säkerställa skolidrott och avlasta trycket på sporthallen.

Kommunen köper tennishallen

Vårgårda

Det är ont om tider i Vårgårda sporthall och kommunen har behov av lokaler för skolans idrottsundervisning.
– Trycket på sporthallen är stort. Nu köper vi tennishallen. Det gäller att slå till när vi får chansen, sa Bengt Hilmersson (C), ordförande i kommunstyrelsen.

Behovet av idrottslokaler är stort och det blir inte mindre då Kesbergshallen rivs inom kort. Därför köper kommunen tennishallen av Vårgårda Tennisklubb för 1,3 miljoner kronor. Dessutom satsas 1 miljon på att rusta upp två utomhusbanorna.

Att det är trångt med tider aktualiseras när föreningar ska hyra in sig. Bengt Hilmersson har tyckt synd om Hampus Haga, kultur- och fritidschef, som har svårt att pussla ihop olika föreningars önskemål om halltider.

– Hampus sa att han var Vårgårdas minst populäre person när det bokas halltider inför hösten, sa Bengt Hilmersson.

Läs mer i lördagstidningen:

  • Så ska hallen rustas upp
  • Lösning för Kesbergskolan
  • Utomhusbanorna
  • Tennisklubben blir kvar

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher