Foto: Johan Hallberg
Håller festivalen igång. Här är delar av gänget som arbetar som funktionärer under Alingsås Jazzfestival.
Foto: Johan Hallberg
Håller festivalen igång. Här är delar av gänget som arbetar som funktionärer under Alingsås Jazzfestival.

Sista natten med jazzgänget

Alingsås

I år hålls den 17:e och sista upplagan av Alingsås Jazzfestival i nuvarande regi – i förra veckan samlades funktionärsteamet för en träff.

Årets upplaga av Alingsås Jazzfestival hålls till helgen, och det blir den sista upplaga där Alingsås Jazzsällskap står som arrangör. Under de senaste femton åren har man inför festivalerna haft funktionärsträffar, och i fredags var det dags för en sista träff hemma hos Vivi-Anne Björkdahl och Hans Zakrisson.

– På den här träffen går vi bland annat igenom vilka band som spelar var så att alla funktionär kan informera besökarna om det. Allt arbete vi lägger ner är ideellt. Under den här kvällen umgås vi också och har trevlig, under själva festivalhelgen hinner vi inte träffas så mycket, säger de.

Under själva festivalen så är funktionärerna bland annat upptagna med att sälja och kontrollera biljetter på de olika spelplatserna. Trots att veckans funktionärsträff var lite av sista natten med gänget så var det inga ledsna miner.

Jazzfestivalen kommer att leva kvar, men med Grand Hotel som arrangör.

– Inriktningen på musiken kommer att vara densamma, och vi finns kvar som konsulter och bokar band – och det kommer behövas funktionärer även framöver, säger Vivi-Anne Björkdahl och Hans Zakrisson.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher