Söker författarbostad

Alingsås

Just nu söker Alingsås kommun efter en bostad att hyra i tre veckor.
Tanken är att en barn- eller ungdomsförfattare ska bo i huset som en del i projekt författarresidens.

– Vi gör nu ett nytt försök att hitta en bostad genom att annonsera. Vi har redan fått in en del intressanta svar, säger Johan Edgren, bibliotekschef.

Om ett par veckor ska man gå igenom de ansökningar som kommit in och återkomma till de som känns mest intressanta, berättar han och fortsätter:

– Vi har fått en summa pengar för att kunna erbjuda en bostad och vår förhoppning är att hitta ett så bra boende och billigt som möjligt.

Alingsås deltog i projekt författarresidens redan förra året, tillsammans med Åmål, Strömstad och Partille kommuner. Men då man inte lyckades lösa bostadsfrågan fick författaren Eija Hetekivi Olsson bo i Lerum och åka till Alingsås när det var dags för kulturaktiviteter.

Tre veckor i höst

Årets författarbesök är planerat att äga rum under tre veckor i höst.

– Miljöombytet är ju stimulerande i sig för författaren. På sikt kan ju det här mynna ut i kulturella aktiviteter som författarföreläsningar och bokprat. Många alingsåsförfattare är säkert också intresserade av att knyta nya bekantskaper, säger Johan Edgren.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher