HET DUO. Gustaf Johansson och Emanuel Jonsson visade klass i Västerås.
HET DUO. Gustaf Johansson och Emanuel Jonsson visade klass i Västerås.

Svenskt rekord av Jonsson/Johansson

Bowling

Emanuel Jonsson och Gustaf Johansson fick till en riktigt fullträff i kvalet till SM. Duon slog tillsammans 3828 kägelpoäng, vilket är nytt svenskt rekord i tvåmanna!

Team Alingsås duo Jonsson/Johansson var på hugget under lördagens kvalspel i Västerås. Deras 3828 poäng var nytt svenskt rekord för tvåmannalag. 

– En såpass stark score hade vi inte förväntat oss, men vi spelade väldigt stabilt och hade dessutom det lilla flytet som krävs. Ner till andraplacerade laget skiljde nästan 250 poäng och det är en väldigt stor marginal, säger en stolt Emanuel till AT-sporten. 

Individuellt ligger Jonsson trea i SM-kvalet (1884 poäng), och Gustaf Johansson är tvåa med 1944. Leder gör en viss James Gruffman, även han från Team Alingsås, med 1999 poäng.

– Kvalet fortsätter här framöver, och bland andra ska våra klubbkompisar Mikael Pettersson och Mikael Roos in i elden. Dessutom ligger Joakim West fyra bakom oss tre i topp, så det är verkligen tung dominans från Team Alingsås, säger Emanuel med ett skratt. 

Finalspelet avgörs i Borås 2-3 juli i samband med SM-veckan där. 

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher