• Foto: STEFAN SAMUELSSON
    VILL HA BUTIKEN KVAR. Leo, Sixten och Elliot handlar av Iyad Alhabbash och hoppas att Ingareds handel lever vidare.
  • Foto: STEFAN SAMUELSSON
    NYA TAG. Nuvarande innehavare av Ingareds handel slutar men fastighetsägaren driver butiken vidare.

Tufft för Ingareds handel

Ingared

Det är tuffa tider för Ingareds handel. Dålig försäljning gör att arrendatorn slutar 31 maj. Fastighetsägaren driver närbutiken vidare – och hoppas på ortsbornas stöd.

– Vi kan inte fortsätta på det här sättet. Jag och min fru jobbar elva timmar varje dag, men det är inte så mycket folk som kommer och handlar, säger Iyad Alhabbash.

Han och hans fru Maria bor i Göteborg och tog över driften av butiken för nio månader sedan, den 1 september 2016. Det blev inte som de hade hoppats.

– Vi kan inte jobba elva timmar och inte tjäna någonting, säger Iyad.

Pizzerian kvar

De har därför sagt upp kontraktet och jobbar sista dagen den 31 maj. Till bilden hör också att paret har haft problem med pizzerians innehavare, som håller till i samma hus.

Men Ingareds handel ska inte läggas ner, något som det har spekulerats om i sociala medier. Fastighetsägaren Srdjan Jovanovic, som tidigare drev butiken, tar nu åter över den.

– Butiken fortsätter som vanligt, säger han, som just har gjort klart med en anställd personal.

Även pizzerian ska finnas kvar, enligt Jovanovic, men den lilla butikens framtid är ändå osäker.

Bostäder?

– Det går sämre och sämre så risken finns att den läggs ner. Om de som bor i Ingared vill ha en närbutik så måste de också handla där, säger Srdjan Jovanovic och fortsätter:

– Vi är där för deras skull, inte bara för vår skull. Och tänk på att det kan påverka huspriserna om det inte finns en butik i byn.

För att gardera sig har Jovanovic ansökt om ändring av detaljplanen, för att eventuellt kunna bygga bostäder på fastigheten.

– Det går att bygga till 200 kvadratmeter. Om affären går bra behåller vi den, men om den går dåligt kan det bli bostäder, säger han.

Han hänvisar till att detaljplanen tillåter både bostäder och affärsverksamhet på en närliggande fastighet.

– Jag vill ha lika villkor, säger Srdjan Jovanovic.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher