Foto: MIKAEL SVENSSON
Foto: MIKAEL SVENSSON

VIK föll i sevärd match

Fotboll

Vårgårda IK gjorde en spelmässigt stark insats mot Grebbestad, men föll med 1–3 (1–2). – Jag tycker det var en riktigt bra fotbollsmatch, och vi kan ta med oss många positiva saker förlusten till trots, säger VIK-tränare Peo Häggström. 

Gästande Grebbestad inledde matchen klart piggast på Tånga hed, och träffade ribban två gånger om under de fem första minuterna.

Därför kom ledningsmålet efter åtta minuter genom förre IFK Göteborg- och Häckenspelaren Jonas Henriksson inte helt oväntat.

Bortalaget nöjde sig dock inte där.

Även om VIK lyfte sig ordentligt, och jämnade ut spelet var det tabelltvåan Grebbestad som gjorde nästa mål. Denna gång efter en tavla av Axel Schill.

Emeka Uches skott från distans efter 26 minuter såg inte så märkvärdigt ut, men bollen gick via VIK-målvaktens fingrar in i nät.

Hemmalaget repade dock mod direkt, och bara två minuter senare var det reducerat. Mohammed ”Mommo” Abdulrahman höll sig framme från nära håll och skarvade in 1-2 från nära håll.

Lägen för kvittering fanns också, men bortaledningen stod sig till paus.

De första 45 minuterna var för övrigt en fröjd att bevittna för de 302 betalande åskådarna på plats. Båda lagen spelade i ett högt tempo och ville hela tiden vara konstruktiva med boll.

I andra halvlek inledde VIK piggt och hade hand om taktpinnen, men utan att skapa de där jätteheta chanserna. När det kändes som att hemmalaget närmade sig en kvittering slog Jonas Henriksson till igen och rullade in 1-3 efter knappa timman.

– Om man ska vara kritisk till något var det att vi inte kom runt på kanterna som vi ville efter paus. Annars var det en mycket bra insats av oss. Innan deras tredje mål var det vi som kontrollerade matchen, och det var väldigt surt att åka på 1–3-målet i det läget, menar Peo Häggström.

Vårgårda gick stenhårt för en reducering, men gästernas skickliga försvarsspelare och målvakt såg till att det inte blev några fler VIK-mål denna eftermiddag.

– Spelmässigt var detta ett steg framåt, och ser man till matchen som helhet var vi väl så bra som Grebbestad, säger Karl-Anton Pettersson, en av Vårgårdas bästa spelare.

Mer om matchen – och fler kommenterar i veckans pappers-AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher