AHK:s smäll – nyförvärvet skadad

Handboll

Alingsås nya målvakt Gustav Skagerling har skadat korsbandet i vänster knä, och kan bli borta ett bra tag . – Jag hoppas vara tillbaka fullt ut när serien drar igång, säger han till AT. 

Gustav Skagerling var under säsongen som gick allsvenskans bästa målvakt, och gjorde redan i början av mars klart med Alingsås HK.

Men sejouren i den nya klubben kunde börjat bättre.

– Det var på en träning med Tyresö för någon månad sedan som jag skadade korsbandet i vänster knä. Det är inte av, men det finns skador på det – och det kommer ta ett tag innan jag kan gå för fullt. Positivt är att jag till 99 procents säkerhet slipper operation, säger Gustav. 

Nyförvärvet säger vidare att han hoppas vara tillbaka för fullt när serien drar igång. Det skulle innebära en bortavaro från matchspel i cirka fyra-fem månader. 

– Givetvis är det väldigt tråkigt att drabbas av den här typen av skada nu, men samtidigt kunde det varit värre. Jag får helt enkelt knyta näven och köra på stenhårt med min rehabträning, säger han. 

När går flyttlasset till Alingsås?

– Om ett par veckor. Jag får tillgång till min nya lägenhet 19 juni, säger han till sist.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.