Åklagaren överklagar i rånet på Glimmergatan

Alingsås

Domen mot den frikände mannen i det grova rånet på Glimmergatan överklagas av åklagaren.

– Jag tycker inte att han borde ha frikänts, säger åklagare Thomas Ahlstrand.

Vad gäller rånet på Noltorpsgatan där samtliga fyra åtalade blev frikända väljer Thomas Ahlstrand att överklaga angående två av dem, de andra två låter han bero.

Detta har hänt

Det var i november förra året som två personer misshandlades och lämnades bakbundna i en källare på Glimmergatan i Alingsås.

 Tre av de fyra unga männen som stått inför rätta för det grova rånet, dömdes till fängelse. En 19-årig kvinna fälldes för medhjälp medan den yngste av de åtalade frikänns.

De tre männen dömdes till fyra år och nio månader, fyra år och tre månader, respektive tre år för det grova rånet på Glimmergatan men friades samtidigt för ett annat rån på Noltorp. Det skedde två veckor tidigare i november och riktades mot en yngre man i hans lägenhet.

 Tingsrätten ansåg inte att bevisningen räckte i det fallet men gällande två av de frikända väljer åklagaren nu att överklaga frikännandet för rånet på Noltorpsgatan.

Överklagar om de dömda överklagar längden

Gällande strafflängden för rånet på Glimmergatan är Thomas Ahlstrand inte helt nöjd.

– Jag är inte helt nöjd med strafflängden för de tre dömda männen, men straffet är inte tillräckligt lågt för att jag ska dra igång en rättsprocess, så vidare de inte väljer att överklaga sina domar, säger han.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.