Bjuder in till fest på ny hemmaplan

Fotboll

Idag vill Holmalunds damer bjuda på fest.
Klassiska Mallbackens IF kommer på besök och en till- fällig flytt till Mjörnvallen ska ge HIF en skjuts i rätt riktning.
På och utanför planen.

När AT-sporten får tag i Holmalunds lagkapten Ronia Gustafsson sitter hon och går igenom video för en gammal match. Men idag, lördag, är det en ny fajt om tre poäng som gäller.
Matchen mot Mallbacken är förlagd till Mjörnvallen och HIF storsatsar på kringarrangemanget.
– Det är klart vi hoppas det ska bli en fotbollsfest. Det skulle vara ett roligt kvitto för oss på att folk bryr sig om det vi gör. Fokus i första hand är såklart att vinna matchen men att Holmalund gör en grej kring matchen är jätteroligt, säger Gustafsson och erkänner att det är lite nervöst:
– Jag brukar aldrig bli nervös innan matcherna annars men nu är jag faktiskt det lite grann. Det är så många människor som lägger så mycket tid på det här, då känner man som lag ett visst ansvar mot dom och man vill inte att bara arrangemanget ska bli bra. Det ska matchen bli också.

Holmalund kommer till spel mot Mallbacken med en något dyster trend i ryggen. För första gången i Elitettan-sammanhang har HIF förlorat två raka matcher.
– För oss handlar det om att inse att vi måste ge 110 procent i varje match, det går liksom inte av sig självt. Det är klart att det är tungt med två raka förluster, det hade vi aldrig förra säsongen. Men spelmässigt såg det ändå bättre ut mot Umeå även om vi förlorade med 1–5. Tre av målen kom på fasta efter slarv. Men det är bara att bita i, fotboll är inte alltid rättvis.
Så ni känner ingen panik över läget?
– Nej jag tycker faktiskt inte det, men vi är såklart ödmjuka inför uppgiften också. Vi måste jobba stenhårt varje gång för att ta poäng.
Hur är det att byta hemmaplan? Kan man göra en ny plan till sin för bara en match?
– Det ska bara bli kul att byta, vi ska träna där redan ikväll och Mjörnvallens matta är ju jättebra. Det ska inte vara några problem.
Varför byter ni?
– Herrarna hade bokat Brogårdsvallen för en kubbturnering. Men den ställdes in på grund av för får anmälda lag, så nu får dom komma och se oss spela istället tycker jag!

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.