Foto: MIKEY LENNARTSSON SUGNA PÅ VINST. Andreas Johanssons AIF vill revanschera sig efter Gerdskenförlusten.

Chans till snabb revansch för AIF

Fotboll

Snöplig förlust i den första derbykampen i fredags. Idag får Alingsås IF chans till upprättelse när man tar emot Holmalund på Mjörnvallen i ännu ett hett derby.
– Jag vill se vinnarskallar och attityd i 90 minuter den här gången, säger tränare Per Krantz.

En tappad 2–0-ledning till förlust var inte vad Per Krantz och hans Alingsås såg framför sig när man efter dryga halvtimman spelade ut Gerdskens BK i fredags. Det var därför inte så konstigt att det tog lite extra tid att skaka av sig förlusten.
– Det tog några timmar att skaka av sig den, helt klart. Vi gör en riktigt bra första halvlek och tappar sedan allt i andra, men vi får se till att ta med oss känslan från första helt enkelt, säger Krantz.

Derbymatcherna duggar tätt för AIF nu och idag ska den fina gräsmattan på Mjörnvallen äntras av hemmalaget och gästande Holmalund.
Fina förutsättningar med en lovande väderprognos talar för publikfest, men det är ett skadeskjutet hemmalag som förbereder sig för revansch. Andreas Glännbro och David Johansson missar med största sannolikhet matchen.
– De är ljumskproblem på bägge, och det kan ju ta sin tid. Andra spelare får helt enkelt kliva fram och ta chansen, skador är ju tyvärr en del av sporten, säger Per Krantz som även får klara sig utan Pontus Ahlin (baksida) och Marcus Johansson (avstängd).

Till matchen mot Holmalund, ett lag man känner till väl, vill Per Krantz se sitt lag jobba hårt i 90 minuter. Revanschlustan från förlusten mot GBK bör vara stor, där Krantz efterfrågar större vinnarskalle och attityd. Hos gästerna är det framförallt två namn som Krantz fruktar.
– Det gäller att hålla ett extra öga på André Nilsson och Anton Stenseke, men annars är det fokus på vår insats.
Både AIF och Holmalund står på 17 poäng inför onsdagens drabbning och har häng på andraplatsen. Krantz är, trots att spelet vacklat vid vissa tillfällen, nöjd med tabellpositionen.
– Vi är absolut inte missnöjda med placeringen. Vi jagar ständigt fina prestationer, säger Per Krantz som ser fram emot lagets andra raka derby:
– Det ska bli kul. Mjörnvallen är bra, vilket betyder att det är fina förutsättningar för en härlig match.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.