• Foto: Katrin Niklasson
    Mats Byström, event- och utbildningsledare på ABC, och Joakim Gustafsson, handelsutvecklare på ABC, hoppas att vädergudarna är på gott humör den 16-18 juni.
  • Foto: PRESS
    Linda Pira är en av artisterna som uppträder på Potatisfestivalen.

Dags för årets fest

Alingsås

Snart är det dags för årets upplaga av Potatisfestivalen. Precis som traditionen bjuder blir det festligheter för hela familjen i dagarna tre

Fredag den 16 juni går startskottet för Potatisfestivalen 2017, som är den 37:e i ordningen. Tidig eftermiddag kommer knallarna vara på plats och några timmar senare är det dags för servering av potatis och sill.

– I år blir det mer tillgängligt med servering mellan Stora och Lilla torget, säger Joakim Gustafsson, handelsutvecklare på Alingsås Business Center.

Hip hop-profiler

Fredagskvällens program presenteras i samarbete med Ungdomsfullmäktige, som har fått hip hop-artisterna Linda Pira och Jireel till scenen i Åmanska parken. Deras uppträdandens föregås av sång, musik och dans av och med lokala akter.

På lördagen råder det full aktivitet på scen i Åmanska parken dagen lång. Djembe jam och kampsport-uppvisningar är några av inslagen. På kvällen uppträder AMTS, Thomas Liedström samt Buddah of Suburbia, som bjuder på personligt tolkad musik av David Bowie.

Aktuell artist

Avslutar kvällen på scen gör Thomas Stenström.

– Han har nyss släppt nytt material och lockar nog en bred publik, så det känns väldigt kul att vi har fått hit honom, säger Mats Byström, event- och utbildningsledare på Alingsås Business Center.

I Järtas park har barnen sin givna festivalplats. Där blir det aktiviteter för de yngsta under hela lördagen. Fartfyllt blir det också på beachvolleyplanen på Stora torget. I år spelas även dodgleball och futsal under festivalen.

 
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.