Foto: MIKEY LENNARTSSON

Derbyn vi minns, 12/8 2009 – Elmander vinnare i comebacken

Fotboll

Den 12 augusti 2009 var dagen när Patrik Elmander gjorde comeback i Alingsåsfotbollen. En återkomst som slutade med seger för Elmanders AIF i division IV-derbyt borta mot Gerdsken. 0–3 (0–2) slutade matchen. 

AIF inledde matchen riktigt piggt och kunde också via mål av Marcus Glännbro och Klas Rubendahl koppla ett bastant grepp om tillställningen. Gästerna var så långt det bättre laget med fart och finess i sitt spel. Klas Rubendahl tilläts operera helt ostört på mitten och fördelade bollar efter behag.

Men efter de båda målen kom Gerdsken tillbaka något och lyfte upp spelet. 0–2 stod sig dock halvleken ut. 

Gerdsken kom ut piggare i andra och visade vilja och mod. Hemmalagets främste, Johan Skalin, fick bättre koll på sina mittfältskonkurrenter och Nisse Andersson spred energi som ett kärnkraftverk till sina lagkamrater.

Efter halva den andra halvleken hade Gerdsken tagit över matchen, men när inte spelövertaget gav utdelning såg AIF luckorna och började skapa chanser igen. Patrik Elmander var nära att utöka AIF:s ledning på volley, men GBK-målvakten Johan Martinsson stod för matchens prestation när han räddade projektilen.

0–3 skulle emellertid komma, och det var Dejvid Hasan som spikade slutresultatet efter en soloraid.

– Tycker det handlar mycket om tillfälligheter idag. Vi gör så gott vi kan och försöker spela boll, konstaterade GBK:s tränare Sandro Magrini efteråt.

– Absolut ingen märkvärdig match från vår sida. Gerdsken gör oss dåliga men starkt att vi vinner med 3–0 ändå, kommenterade Patrik Elmander sin comeback.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.