Foto: MIKAEL SVENSSON

Effektivt Hemsjö vann derbyt

Fotboll

Hemsjö tog hem det prestigefyllda derbyt borta mot SK Mjörn. 3–4 (0–3) slutade matchen.
– Det var lite nervöst i andra halvlek, men vi redde ut det, säger Kjell Andersson, tränare i HIF.

Den första halvleken på Bodarnevallen var spelmässigt jämn. Skillnaden lagen emellan var att Hemsjö förvaltade sina målchanser.
Hampus Järkmyr gav gästerna ledningen efter 29 minuter, och via två snabba mål av Tobias Olausson var ställningen 0–3. Olaussons fullträffar kom i matchminut 42 och 43.
– Självklart var det skönt att få in dom två målen så tätt inpå pausvilan, erkänner Kjell Andersson.
– Att det stod 0–3 efter första speglade knappast matchbilden, säger Tobias Brodin, tränarkollegan i Mjörn.
 
I andra jagade hemmalaget en reducering och fick till slut också utdelning via Tim Nilsson Aheinen. Stärkta av 1–3-målet kunde Robin Wiberg trycka dit 2–3 efter 72 minuter, och då var det ordentlig nerv i matchen.
– Vi fick vår målvakt skadad med kvarten kvar och då var det lite jobbigt där ett tag. Därför kom vårt 2–4 mål (Patrik Andreasson) efter 80 minuter väldigt lägligt, konstaterar Andersson.
 
Mjörn gav dock inte upp och krigade hela vägen in. Man fick också in en reducering genom nyttige Andreas Roos i slutminuterna, men närmare än så kom man inte.
– Vi hade en bra period innan avbrottet och så här efteråt kan jag konstatera att det inte gynnade oss. Sammantaget tycker jag att vi spelmässigt var det bättre laget, men det är ju målen som räknas, säger Tobias Brodin till sist.
 
MATCHBETYG
2) Andreas Roos (SKM)
2) Tobias Olausson (HIF)
1) Henrik Järåsen, Olle Hedlund (SKM)
1) Rasmus Edqvist, Simon Eriksson (HIF)
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.