Arkivbild: JENNY SCHAGERLIND
STORT EVENEMANG. Det återkommande evenemanget på Tånga Hed lockar många besökare i olika åldrar.

Ekipage rullar mot Tånga

Vårgårda

Nu är det dags för Göteborg Truck Meet att komma till Vårgårda igen. Redan i dag, fredag, slår man upp portarna för besökare som kommer att få se lastbilar av alla sorter och en spektakulär ljusshow under kvällen.

Det är fjärde året i rad som lastbilsutställningen arrangeras, och det är andra året i rad som utsällningen är på just Tånga Hed i Vårgårda. Under helgen kommer det att bjudas på många fantastiska bilar som har ett eget unikt motiv.

– När vi drog igång den här tillställningen trodde vi aldrig att det skulle bli så här stort, säger Martin Eriksson, arrangör.

Martin Eriksson berättar att de är mycket förberedelser och jobb innan helgens kommande evenemang.

– Det är mycket som inte har hunnit falla på plats än, men det brukar alltid lösa sig till slut, säger han.

Över 200 lastbilar är redan anmälda till evenemanget, och fler kan komma att droppa in.

På fredagen kommer det att bjudas på en ljusshow. Då kommer alla lastbilar att tända sina lysen och en tävling kommer att hållas.

– Det är en tävling om bland annnat bäst beslysning. Det här är egentligen en ren show. Det är rätt snyggt och mäktigt när alla lyser upp sina ekipage i mörkret.

Lastbilsutsällningen är även till för dem som inte har ett stort lastbilsintresse.

– Det är verkligen många barnfamiljer som brukar komma förbi. Barnen brukar verkligen uppskatta sådana här tillställningar säger Martin Eriksson.

Läs hela artikeln i torsdagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.