FOTO: PHILIP MAURITZSON Bastubrand. På söndagseftermiddagen fick Räddningstjänsten rycka ut till Lygnareds camping där ett bastuaggregat börjat brinna.

Flera bränder i helgen

Alingsås

Det har brunnit på flera håll i helgen i AT:s utgivningsområde. På Lygnareds camping började ett bastuaggregat att brinna på söndagen.

Räddningstjänsten var snabbt på plats när larmet om en brand på Lygnareds camping kom in vid 14-tiden. Det handlade om brand och rökutveckling i campingens bastuutrymme. Enligt uppgift ska branden ha startat efter att något föremål glömts kvar på aggregatet, som sedan startas utan tillsyn. När AT var på plats så arbetade Räddningstjänsten med at tundersöka skadorna på bastuns vindsutrymme.

Tidigare under dagen hade Räddningstjänsten larmats till Mörtaberget i Alingsås.
Orsaken var att någon hade larmat om en misstänkt gräsbrand i terrängen i Västra Ängabo. På platsen visade sig att det pyrde men någon brand var det inte tal om. Räddningstjänsten kunde därför snabbt släcka.
 

Vid lunchtid på lördagen fick Räddningstjänsten rycka ut på en skogsbrand i Vårgårda. Området där det brann var en sträcka vid Tåsjön vid Bergstena. Branden hade orsakats av att en markägare genomfört en tidigare eldning, men elden hade sedan blossat upp igen. Branden upptäcktes av förbipasserande som ingripit rådigt. En hade sprungit till en närbelägen gård och hämtat en släckare och den andre personen hade rivit av ris för att begränsa eldens spridning. Sammanlagt uppskattar räddningstjänsten att cirka 20 kvadratmeter brann, men spridningsrisken var stor.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.