FOTO: MIKAEL SVENSSON

Holmalund vinnare på Mjörnvallen

Fotboll

Holmalund fick revansch på sig själva efter derbyförlusten mot Gerdsken tidigare i våras.
Mot AIF på Mjörnvallen kämpade man ner hemmalaget och vann med 3–1.

Holmalunds tränare Johan Nilsson var såklart otroligt nöjd efter matchen som hans lag vann rättvist.

– Det vi pratat om innan är viljan, att fajtas för varenda liten meter. Det tycker jag vi gör idag och gör det bättre än AIF, så jag tycker vi förtjänar att vinna den här matchen faktiskt. Ett hårt jobb hela vägen.

AIF tog ledningen i matchen ganska tidigt via ett läckert cykelsparksmål av Oliver Östlind på egen retur, men Holmalund fortsatte jobba metodiskt och lugnt och så småningom kom också kvitteringen. Det via planbäste André Nilsson på en hörna.

– Man kunde tänka sig att vi skulle bli mer nervösa än vad vi blev, men vi studsade tillbaka snabbt efter målet och skapade ett par hyggliga chanser rätt så fort. Tycker vi matchen igenom kunde hota på flera olika sätt faktiskt.

Hur viktigt var det att få vinna ett derby?

– Det är otroligt viktigt för moralen såklart, det känner både jag och spelarna. En klar moralhöjare!

Efter att ha bommat ett drömläge i första halvlek, fick forne AIF-spelaren och nuvarande Holmalundsspelaren Oscar Karlsson Widén sätta dit ledningsmålet en kvart in i andra halvlek.

– Det har märkts på träningarna hela veckan att alla varit taggade inför den här matchen. Det är otroligt viktigt att känna den känslan, säger Karlsson Widén som gjorde sin första match från start på bra länge efter en segdragen skada.

– Jag är nöjd med min insats, och skönt att göra mål! Det blev en yttersida i bortre burgaveln, känslan efter är bara adrenalin och man glömmer nästan av målet. 

 

För Per Krantz AIF var det andra derbyförlusten på fem dagar.

– Det är supertungt såklart, en stor besvikelse. Men spelet hackar, det är skador hit och dit med tidiga byten. Vi har en riktigt hygglig period att göra 2–2 med tre-fyra bra lägen, men då är inte marginalerna på vår sida. Det avgör, säger AIF:s Per Krantz besviket.

Återigen fick AIF göra två tidiga byten på grund av skada, denna gång efter en tung knäskada på Joakim Larsson och sedan på Andreas Glännbro vars ljumske inte höll längre än 20 minuter.

– Det är klart det påverkar oss. Det är som det är, någonstans har vi varit helt förskonade från skador i två år och då måste man lära sig hantera det på rätt sätt. Sedan tycker jag fortfarande motståndarna glöder lite mer än vad vi gör. Holmalund är lite hetare och vann fler närkamper. Det är ofta ett tecken på att man är mer eller mindre hungrig. Vi har påpekat det ofta.

Är du besviken på inställningen?

– Nej, jämfört med matchen mot Gerdsken höjer vi vi oss ett snäpp på den biten. Chanser skapar vi också men vårt egna spel har vi fortfarande svårt med. Vi hade inte kvaliteten för att vinna idag, och nu måste vi samla ihop oss inför de sista matcherna.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.