Arkivbild: BOSSE ÅSTRÖM

”Känns väldigt tråkigt att det blivit så här”

Fotboll
Datum för kubbturneringen, som alltså inte blev av, bestämdes redan tidigt i januari. Med andra ord i god tid innan förslagen för elitettans spelschema skickades ut till Holmalund.
 
– I ett tidigt skede fick damsektionen information om att undvika att lägga damlagets hemmamatcher under Klassbollenhelgen samt den 10 juni. Redan när alla matchdatum sattes visste man om att kubbturneringen skulle arrangeras detta datum, och det fanns inga krav från SvFF (Svenska Fotbollförbundet) att matchen var tvungen att spelas denna dag, säger Eva Schröder på Holmalunds kansli.
 
Datumen som fanns tillgängliga var 10 och 11 juni, lördag och söndag. Med andra ord gjordes ett aktivt val att placera matchen på lördagen, trots att alternativ fanns.
– Dom som spikade/godkände matchdatum- och tider var som sagt medvetna om detta. Man man valde ändå att lägga matchen den 10 juni och skapa en fotbollsfest på en annan arena i Alingsås, säger Eva Schröder.
 
En sportgrupp, med bland andra förre sportchefen Jesper Mårtensson, valde att kontakta Alingsås IF för att se över möjligheterna att placera en av sina matcher på Mjörnvallen.
Något som man för övrigt redan under 2016 hade planer på att göra.
– Med tanke på att det fungerade med Mjörnvallen lät man kubben vara kvar på Brogården, säger Eva.
 
Varför var det så viktigt att placera kubbturneringen på A-planen?
– Det fanns en ambition om att skapa ett större arrangemang jämfört med i fjol. Runt a-planen finns ändå kiosk, läktare och högtalare.
 
Hade det varit möjligt att flytta kubbturneringen till en annan plats?
– Ja, Östlyckan fanns som ett alternativ, men då damsektionen redan bokat Mjörnvallen fanns det inga sådana önskemål från dem, hälsar Eva Schröder, och lägger till.
– Det känns väldigt tråkigt att det blivit så här.
 
Läs vad ordförande Roger Karlsson och dåvarande vice sportchef Jenny Holm har att säga om det inträffade i tisdags-AT 
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.