Foto: Katrin Niklasson
Kristina Avaheden, funktionshinderstrateg, Carola Andersson, socialförvaltningen, Claes Andreasson, fritidskonsulent, Neta Johansson, utbildningsförvaltningen och Lena Eriksson, kultur- och fritid.

Kommer loss för femte gången

Alingsås

Den 7 september är det dags för mässan Kom loss, med fokus på tillgänglighet, hälsa och delaktighet för alla, som då arrangeras för femte gången.
– När det kommer till att höja medvetenheten om de här frågorna känns det som vi har lyckats bra, säger Kristina Avaheden, kommunens funktionshinderstrateg.

Föreningsmässan Kom loss arrangeras av Alingsås kommun tillsammans med Västra Götalandsregionen och Parasport/Västergötland, för ökad tillgänglighet, delaktighet och hälsa. Syftet är att öka möjligheten för alla, oavsett funktionsförmåga, att kunna delta i fritidsaktiviteter.

Årets mässa blir den femte i ordningen, och det är tredje gången man huserar i Estrad.

– Tanken har hela tiden varit att utveckla mässan, och flytten till Estrad var en del av det, säger Claes Andreasson, fritidskonsulent.

– Och vi försöker också hela tiden få med nya föreningar, inflikar Kristina Avaheden.

Förra året fanns runt 35 utställare på plats under mässan, drygt 20 av dem var föreningar. Exakt hur många som kommer medverka i år är inte helt klart än, men det blir ungefär lika många.

Precis som förra året ger mässan, som håller öppet hela dagen, chansen att prova på en rad olika aktiviteter och få information från föreningar och andra utställare. Det arrangeras också föreläsningar.

Artikeln publicerades i sin helhet i torsdagstidningen:

  • ”Från omöjligt till möjligt”
  • Fler föräldrar

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.