”Krävs seger för att hänga på”

Fotboll

Två raka förluster fick räcka. Förra helgens seger mot Götene fick HIF att studsa tillbaka. Nu vill laget hänga på racet i toppen av tabellen.
– Det krävs seger för att hänga på där uppe, säger tränare Johan Nilsson.

Två matcher där Holmalund haft lite stolpe ut blev förra helgen en match där man till slut fick stolpe in.
3–0 mot Götene på bortaplan tyder på styrka och nu vill laget bygga vidare på segern och skapa en vinnande trend.
– Det var extremt viktigt att vi studsade tillbaka. Vi slet och kämpade mycket i den matchen, där spelet inte satt till hundra procent, men vi tar med inställningen till dagens match, säger Johan Nilsson.

I truppen är det en positiv känsla inför mötet med IFK Tidaholm. Gustav Öhman, Alfred Johansson och Anton Andersson har under veckan haft fullt upp med studentfirande och missar matchen.
Skadeläget ser ljust ut där Johan Nilsson lämnar klartecken för Anton Stenseke.
– Han är redo för spel och kör. I övrigt är det bara de två skadade spelarna sedan tidigare, Tobias Nordgren och Adam Axede som inte är tillgängliga.

Vad blir nycklarna i matchen mot Tidaholm?
– Det blir att vi har med oss inställningen och att vi kommer upp i vår högsta nivå där vi för spelet. Vi har hemmaplan på en bra gräsmatta där de förhoppningsvis kommer en del folk, så det finns perfekta förutsättningar, säger Nilsson.

Han medger även att matcherna blir alltmer viktiga, där tabellen nu håller på att sättas och de så kallade sexpoängsmatcherna duggar tätt.
– Så är det, den förra och den här matchen är viktiga. Inför Götenematchen var dom bara en poäng bakom oss, nu skiljer det fyra. Det är en jämn tabell och seger är viktigt ifall vi vill hänga med där uppe och det vill vi, betonar Nilsson.

Vad vet ni om motståndarna?
– De spelar en ganska direkt fotboll och har en duktig anfallare som vi får se upp med. Vi lägger inte så stor fokus på motståndarna utan fokuserar på vårt eget. Det är klart att vi tar chansen att se lagen när de möter GBK eller AIF, men vi skickar aldrig ut någon för att scouta motståndarna.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.