Foto: STEFAN SAMUELSSON
SKA RIVAS. Den röda byggnaden ska bort och en ny byggnad i flera våningar ska uppföras till vänster, närmare nuvarande huvudentré.

Mer damm när lasarettet bygger vidare

Alingsås

Mer buller och damm men mindre tobaksrök. Så blir det vid entrén till Alingsås lasarett när nu tillbyggnaden av sjukhuset går in i en ny fas.

I nästa vecka inleds förberedande arbeten för bygget av den andra av två stora utbyggnader på lasarettets entrésida.

Innan den nya byggnaden kan ta form ska emellertid den gamla matsalen och köket rivas. Nybygget kommer sedan att uppföras lite närmare huvudentrén.

”De här delarna av byggprocessen kommer tyvärr innebära en del störningar och förändringar vid nuvarande huvudentré”, skriver sjukhuset på sin hemsida.

Besökarna får räkna med både buller och damm från såväl rivning som byggnation. En gångtunnel ska sättas upp i mitten eller slutet av augusti så att man ändå kan ta sig in i huvudentrén och akutmottagningens entré på ett säkert sätt.

Det kommer inte gå att köra bil ända fram till entrén, men de parkeringsplatser som försvinner ska ersättas med nya, lovar sjukhuset.

Den rökkur som idag finns vid entrén kommer att försvinna när byggstaketet sätts upp och ersätts inte. I stället blir Alingsås lasarett i samband med detta ett helt rökfritt sjukhusområde. Det är i enlighet med Västra Götalandsregionens tidigare beslut, påpekar sjukhuset i sin information.

  • Stefan Samuelsson
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.