”Mommo” ledde VIK till seger

Fotboll

Mohammed Abdulrahman visar för varje match som går vilken kapacitet han besitter.
Mot Nordvärmland borta var Vårgårdas forward glödhet och gjorde tre mål i 4–1-segern.

Efter en säsongsinledning som blev hackig på grund av småskador, har Mohammed Abdulrahman på sistone visat upp vilken enorm kapacitet den kraftfulle forwarden besitter.

Mot Nordvärmland gjorde han hattrick på 28 minuter och låg i allra högsta grad bakom Vårgårdas 4–1-seger.

– ”Mommo” gör en otroligt bra match idag och det syns att han fått kontinuitet mot slutet. Tillsammans med Albinot Rexhepi skapade dom mängder, säger Peo Häggström och myser.

Trots de stora siffrorna var inte Nordvärmland på något sätt ofarliga enligt Häggström.

– Vi tar inte hand om matchen direkt utan Nordvärmland startar bra, framförallt på kanterna. Dom trycker ner oss och vi får en rätt jobbig start. Dom var offensivt bra och tunga att möta. Samtidigt visste vi att det fanns ytor att jobba på när dom tappar boll, och det utnyttjade vi bra.

Målen från Abdulrahman gav såklart Vårgårda den boost man behövde in i matchen. Hemmalaget hann reducera innan paus, och Richard Wartmark tvingades kliva av med en sträckning. Men i övrigt var det bara miner uppåt hos VIK.

– Självklart hade vi en go känsla i kroppen när vi klev ut till andra men vi visste också att dom skulle vara fortsatt farliga framåt. Det krävdes att vi var lika fokuserade även i andra.

Vårgårda skapade flera chanser även i andra men hade inte riktigt samma utdelning. Till slut kom 4–1 via Isac Spanedahl med ett par minuter kvar och VIK kunde åka de många milen hem med tre poäng i busslasten.

– Just det här med den långa bortaresan är något vi pratat mycket om i veckan, att göra resan värd på något sätt. Vi har jobbat mycket med hur vi tar oss an den här resan, där vi inledde morgonen med gemensam frukost och lite aktiviteter på vägen upp. Det blev en jäkligt fin resa tillsammans och idag gör killarna det fantastiskt bra. Speciellt de som får chansen när andra är borta, vi visar upp vilken fin bredd vi har, avslutar Peo Häggström.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.