Foto: MIKAEL SVENSSON
TUFFA TAG. Matchen mellan GBK och Ulricehamn bjöd på mer kamp än skönspel.

Persson: ”Alltid skönt att hålla nollan”

Fotboll

Adam Persson, född 2000, gjorde sin första a-lagsmatch från start mot Ulricehamn. Och han gjorde det med den äran. – Alltid skönt att hålla nollan, säger Gerdskens målvaktslöfte efter den mållösa tillställningen.

Med nummer 99 på ryggen var Västeråsbördige Adam Persson (flyttade till Alingsås när han var 6 år) säkerheten själv mot gästande Ulricehamn under lördagen.

Ett tröjnummer som för tankarna till Milans supertalang mellan stolparna; Gianluigi Donnarumma.

– Han är riktigt bra och lite av en förebild, men det är faktiskt inte därför jag har numret. Erik (Andersson) har ju ettan därför fick jag ta 99:an, säger Adam med ett skratt minuterna efter slutsignal.

 Du hade inte jättemycket att göra, hur var känslan där ute?

– Det kändes riktigt stabilt, och var inte speciellt nervöst. Avsluten som jag fick emot mig var inte speciellt svåra att rädda. Samtidigt skickade dom in en del långbollar i straffområdet och det är alltid lite lurigt i sådana situationer. Sen måste jag också säga att jag hade bra hjälp av mina medspelare.

Är du nummer ett nu?

– Nja, det tror jag inte. Erik ska börja träna här på måndag. Men jag är redo om jag får chansen igen.

Matchen då? Nja, det bjöds inte på någon större underhållning. De riktigt heta chanserna var lätträknade och att det hela slutade 0–0 var inte helt orättvist.

Serieledaren GBK började bäst och skapade ett par chanser, dock utan att lyckas förvalta dem. Efter hand jobbade sig bortalaget in i handlingarna, och hade faktiskt en mycket bra möjlighet att ledningen efter 23 minuter. Men avslutet räddades till hörna av en viss Adam Persson.

I andra halvlek, som mestadels bestod av kamp, var det Ulricehamn som hade den bästa chansen. Men uppoffrande försvarsspel från GBK-försvaret hindrade målet från påhälsning.

GBK hade svårt att få till något konstruktivt framåt, och när man hotade så var det främst genom fasta situationer.

– Känslan var någonstans att om vi skulle avgöra så var det på en fast. Men tyvärr lyckades vi inte förvalta varken hörnor eller frisparkar, säger tränaren Lars-Petter Björk, och fortsätter.

– Kvalitetsmässigt kom vi inte upp i nivå, och det var slarvigt överlag. När vi väl fick tag på bollen så gav vi bort den. Samtidigt förlorade vi inte och det ska vi ta med oss.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.