Arkivbild: Mikey Lennartsson
FIRAS. 152 alingsåsare har fått svenskt medborgarskap i år. Några av dem kommer att delta i välkomstceremonin som ges under nationaldagsfirandet.

Så firas nationaldagen i Alingsås

Alingsås

Sveriges nationaldag firas traditionsenligt i Nolhaga park med högtidstal och musikunderhållning. Och så ska rekordmånga nya alingsåsare firas.

Nationaldagsfirandet inleds med ett familjeprogram i parken, då Idajjan och Josajjan (även kallade Ida Gillner och Josefin Lidén) bjuder på en musikteater om vänskap för de yngsta parkbesökarna. Därefter tar det officiella programmet vid, vilket inleds med inmarsch med Alingsås scouter, Musikkåren Kamraterna och Equmeniakyrkans musikkår.

Sedan väntar välkomstceremoni för de alingsåsare som fått svenskt medborgarskap i år, vilket är rekordmånga. Det blir även kaffe och tårta på slottet för de nya svenskarna.

För underhållningen står körerna Alingsås manskör och Solanumkören, samt solisterna Essi Sadeghi och Karin Johansen. Essi Sadeghi kommer att framföra Håkan Hellströms Valborg, medan Karin Johansen tar sig an En kväll i juni av Lasse Berghagen.

Det blir även dans med Alingsås Folkdansgille. Högtidstalar gör prästen Monica Eckerdahl medan Kristina Grapenholm, kommunfullmäktiges ordförande, är programvärd under firandet.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.