FOTO: PHILIP MAURITZSON Välbesökt. Charlotta Nordström, Jonatan Janerheim, Johannes Weister och Christoffer Kullenberg var några av de många deltagarna när EFS och Salt hade årskonferens i Estrad.

Stor kristen konferens i Estrad

Alingsås
Estrad var välfylld både på scen och i publiken när EFS och Salt i lördags inledde sin årskonferens i Alingsås.
EFS står för Evangeliska Fosterlands-Stiftelsen och Salt är dess barn- och ungdomsorganisation. Temat för konferensen var ”Korset – vårt enda hopp”.
I Estrads entréhall sprang AT ihop med en delegation från Uppsala.
– För mig betyder det här mötet en chans för EFS och Salt att samlas och få se att det finns en gemenskap, och att det blir tydligt att det är Jesus som sammanför oss, säger Jonatan Janerheim.
Enligt pressmeddelandet som gått ut var 900 deltagare föranmälda.
– Vi brukar vara över tusen som deltar. För mig är det viktiga att vi får en chans att jobba för enhet mellan unga och gamla. Det jag ser fram emot mest är kvällsgudstjänsterna. Det är många bra talare här, säger Charlotta Nordström som varit i Alingsås två gånger tidigare, på bröllop.
Konferensen pågår i fyra dagar och har ett digert program med många talare, bland annat Fader Emanuel Youkhana, ärkemandrit i Österns Assyriska kyrka och Kerstin Oderhem ny missionsföreståndare och därmed första kvinna som högsta chef inom EFS.
Det bjuds också på musik med flera konserter i Christinae kyrka.
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.