FOTO: MARCUS LÖFSTRÖM
FOTO: MARCUS LÖFSTRÖM

Tog inte kampen på hemmaplan

Fotboll

Holmalund föll med 1–3 mot Hestrafors i en match där man inte tog kampen fullt ut.
– Vi är inte med från start överhuvudtaget, säger tränare Johan Nilsson.

HIF kom till spel med gott självförtroende i bagaget efter bland annat en seger mot AIF i färskt minne.

Men mot tunga Hestrafors tog det tvärstopp. Gästerna var större, tyngre, starkare och allt för effektiva.

– Det håller inte att börja kriga först i slutet av matchen när det redan är mer eller mindre kört. Det blev en matchbild som passade Hestrafors perfekt, medan vi förlorar många andrabollar och har det tufft över hela banan. Hestrafors gör det bra, är tunga och kör på sin spelidé hela vägen men vi är inte beredda att ta kampen, säger Holmalunds tränare Johan Nilsson.

Efter en kaosartad start på matchen, där Hestrafors var nära att ta ledningen tre gånger om, tog Holmalund så smått tag i saker och ting. Sebastian Sannestål fräste iväg ett bra skott efter en handfull minuter medan övriga i HIF vann närkamperna man behövde.

Men en av Holmalunds akilleshälar denna match, försvarsspelet, skulle skicka gästerna in i matchen igen då ingen i Holmalund plockade upp Jesper Berens när han ostört nickade in 0–1 efter 18 minuter.

Tolv minuter senare var det dags igen då Jonas Ganning allt för enkelt fick vända om, avancera och skjuta in 0–2. Däremellan tappade Holmalund sitt fina spel och blev enkelt uttrycka från straffområdet av resoluta försvarare i Hestrafors.

– Det står och väger lite grann och vi har ett par bra lägen från kanterna i början. Mycket hänger på var och när målen landar och vi är väldigt snälla i försvarsspelet. Över hela banan är vi för långt ifrån dom och det har med inställning att göra. Det som var bra mot AIF, där vi kom in med mycket energi och vann många närkamper, var som bortblåst nu, säger Johan Nilsson.

Med två måls i ryggne inför andra halvlek kunde Hestrafors relativt enkelt bevaka ledningen. Holmalund försökte, vred och vände men hade svårt att komma till något vidare vasst anfallsmässigt. Matchen dog mer eller mindre när Anders Simonsson hängde in 0–3 med 25 minuter kvar.

Holmalund fick till ett visst tryck och spel mot slutet, samt ett reduceringsmål av André Nilsson på en omställning. Men det var, som Johan Nilsson påpekade, allt för sent.

– Det var som att vi hade tagit ut sommarledigheten redan, så kändes det. Idag är det en kombination av ett bra motstånd och dålig kamp från vår sida, det är för många spelare som inte tar de extra löpmeterna idag. Är man inte där i de jämna matcherna så vinner man inte, det har vi sett flera gånger under säsongen.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher