Foto: FANNY OLSSON
KONST I ALL FORM. Egon Johansson, Berit Frändås och Sven-Bertil Mårtensson var på plats i Herrljunga för att visa upp sina konstverk. Här visar de upp en bild på Stefan Sandström.
Foto: FANNY OLSSON
KONST I ALL FORM. Egon Johansson, Berit Frändås och Sven-Bertil Mårtensson var på plats i Herrljunga för att visa upp sina konstverk. Här visar de upp en bild på Stefan Sandström.

Unikt i olika former

Herrljunga

Fyra konstnärer delar just nu med sig av sina unika verk i Konsthallen i Herrljunga.

I måndags var det vernissage i Herrljunga. Änglagårdsgruppen från Ulricehamn ställer ut. Konstnärerna ser fram emot en fin utställning och att få dela med sig av sina speciella verk. 

Sven-Bertil Mårtensson har porträtterat en rad mer eller mindre kända ansikten från Herrljunga. Han har så länge han kan minnas haft en stor passion för att måla just porträtt, men i framtiden kan han tänka sig att utveckla sitt intresse.

– Porträtt är det jag brinner för, men i framtiden kan jag tänka mig att göra mer abstrakta konstverk, säger han.

Berit Frändås berättar att hon inte har någon specifik genre som hon målar, utan att hon har en period där hon fokuserar på ett visst motiv.  

– Man måste hela tiden utvecklas, därför tycker jag om att göra konstverk av olika motiv, säger hon och fortsätter:

– I fjol fokuserade jag på träd, men sedan jul har jag fokuserat på hästar. Jag gillar att se dem i rörelse och det ser man på de här konstverken, säger hon.

För Egon Johansson står mineraler eller den ursprungliga stenen i centrum. Förädlingen är främst till för att komplettera stenen och ta fram dess naturliga glans.

– Varje sten är unik och därför blir varje smycke unikt, säger Egon Johansson, som står och putsar på sina smycken.

En stor del av Konsthallen bestod av verk av Stefan Sandström. Han var en djur- och naturmålare ursprungligen från Stockholm. Till minne av honom valde Sven-Bertil och de andra att låta Stefan ta mest plats.

– Här får man en inblick i Stefans målarkarriär och vi har även tagit med hans senaste ofullbordade konstverk, säger Sven-Bertil Mårtensson.

– Vi hade en god kontakt med Stefan, och det känns tråkigt att han inte kunde vara här med oss, säger Berit Frändås.

Utställningen pågår till 11 augusti.

Läs mer i tisdagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher