Foto: MIKAEL SVENSSON

VIK krossade jumbon hemma

Fotboll

Vårgårda IK fick målskyttet att lossna hemma mot jumbon Vänersborg IF. En av spelarna som hittade nätet i 4–0-segern var anfallaren Albinot Rexhepi. – Skönt att få sätta dit en boll, säger han efter slutsignalen.

Regnet gjorde att förutsättningarna var långt ifrån optimala på Tånga hed under söndagseftermiddagen. Men den halkiga och tungsprungna gräsmattan till trots försökte Vårgårda hela tiden vara konstruktiva med boll, och man var också spelförande under stora delar av matchen.

I första halvlek skapade VIK ett par riktigt fina lägen, och visst borde det varit mål när nämnde Rexhepi lirade fram anfallskollegan Mohammed Abdulrahman till mer eller mindre öppet mål. Vänersborgs målvakt Markus Mäkinen räddade emellertid avslutet från nära håll. 

Den retroaktiva utdelningen skulle dock komma i den 44:e minuten när Karl-Anton Pettersson (mycket bra första 45) dundrade in bollen i nät. 

– Ett skönt mål att få såpass nära pausvilan, speciellt med tanke på att vi dominerade matchbilden, menar VIK-tränare Peo Häggström. 

I andra inledde gästerna ganska piggt, men utan att skapa några jätteheta kvitteringschanser ner mot en stabil Niklas Eriksson. 

– Vi hade en period i början av andra där vi inte kom upp i nivå, men efter Daniels 2–0-mål tog vi över igen, säger Peo Häggström. 

Målet som kom efter 67 minuter bar klasspelarens stämpel. Skicklige Daniel Olafsson fick rena autostradan i VIF:s straffområde, väntade ut målvakten, och placerade iskallt bollen till vänster om densamma.

Stärkta av 2–0 höjde sig VIK en klass, och när frejdige inhopparen Isac Spanedal förvaltade Momhammed Abdulrahmans fina framspelning efter 80 minuter var det ridå ner för Vänersborg. 

Två minuter senare fastställde Albin Rexhepi slutresultatet till 4–0. Fri med målvakten gjorde han inget misstag. 

– Detta var mitt tredje mål i seriespelet, och självklart var det skönt att sätta dit en boll. Samtidigt är vi ett lag och det spelar ingen roll om det är jag eller någon annan som gör målen. Skönt också att studsa tillbaka efter storförlusten senast. En sådan här seger betyder mycket för oss, säger Rexhepi till sist. 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.