Vilken sjukdom har ni, Holmalunds IF?

Alingsås

”– Herrarna hade bokat Brogårdsvallen för en kubbturnering.” ”– Herrarna hade bokat Brogårdsvallen för en kubbturnering.”

Skall jag behöva skriva det en gång till? ”– Herrarna hade bokat Brogårdsvallen för en kubbturnering.”

Jag får inte ur meningen ur skallen. Klockan är kvart över ett på natten och jag har haft den meningen i skallen sedan jag först hörde den av min systerdotter när jag var på min mammas 75-års kalas idag.

Jag trodde hon skojade. Förstod att hon inte gjorde det för hon brukar inte skoja om sånt. Men jag hoppades att det var ett skämt. För mig som fotbollsälskare var kvällen förstörd.

Holmalunds IF har ett damlag som spelar i Elitettan. Elitettan är nationens näst högsta serie. Nu var det dags för en viktig hemmamatch. Viktig för att en trend skulle brytas. Holmalunds damlag fick inte spela den matchen på sin hemmaplan.

”– Herrarna hade bokat Brogårdsvallen för en kubbturnering.”

Jag får lite kräksmak i munnen. Inte så lite heller. För mig som följt Holmalund sen barnsben och det med full respekt så kan klubben bara sluta existera nu. Alla ungdomsspelare med föräldrar borde lämna föreningen med omedelbar verkan. Alla kommunala och statliga bidrag borde dras in.

Detta tills sjukdomstillståndet gått över. För något är väldigt sjukt när ett elitlag inte får spela på sin hemmaarena för att ”– Herrarna hade bokat Brogårdsvallen för en kubbturnering.”

Någonstans långt inne i min skalle vill jag tro och hoppas att det finns någon annan orsak till att damernas match inte fick spelas på Brogårdsvallen. Men vis av tidigare erfarenhet så tror jag inte den orsaken finns.

Holmalunds damer har ju en historia i att bli illa behandlade av föreningen. Men mest förvånad är jag ändå över att inte media tagit tag i denna bollen ordentligt. Det är i mina ögon en praktskandal.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.